Ga naar hoofdinhoud

Poeth Z-Band voor productvriendelijk transport

Poeth Solids Processing heeft de Z-Belt Conveyor (knikband) ontworpen voor het productvriendelijk opvoerend en/of horizontaal transport van stortgoederen.

Met de Poeth Z-Band kunnen producten naar bijvoorbeeld een afzakmachine of menger worden opgevoerd onder een hoek tot 75 graden, afhankelijk van de producteigenschappen en vereiste capaciteit. De band kan worden voorzien van een enkele knik (beneden), of ook een tweede knik (bovenin).

De Z-Band, die gedoseerd wordt gevoed, is uitermate geschikt voor onder meer zaden, flakes, petfood en extrudaten. In het geval van elektrostatische oplading van producten (denk aan graszaden of plastics) kan worden voorzien in een ioniseer-unit.

Foodgrade

Het systeem kan volledig foodgrade worden uitgevoerd en werkt vrijwel contaminatievrij. Ook treedt geen ontmenging of productbreuk op. De installatie is eenvoudig en grondig te reinigen, mede dankzij de scharnierende deksels.

Onderhoud

De Z-band kenmerkt zich door een laag energieverbruik en vraagt zeer weinig onderhoud. Reservedelen zijn vrij verkrijgbaar in de markt.

Poeth Solids Processing levert behalve transportsystemen ook bigbag los- en vulstations, zeefmachines, ontstoffingsinstallaties en totaaloplossingen.

Zie ook: Management-overname Poeth

Meer over Poeth Solids Processing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.