Ga naar hoofdinhoud

Fluidlift Ecoblue voor stofarm pellettransport

Coperion heeft voor een stofarm en energie-efficiënt pneumatisch transport van kunststof pellets het Fluidlift Ecoblue-systeem ontwikkeld.

Fluidlift Ecoblue zorgt ervoor dat ten opzichte van conventionele pneumatische transportsystemen minder stofdeeltjes en streamers (engelenhaar) ontstaan. Coperion meldt dat het aandeel stof en streamers in pellets bij transport onder industriële condities, met 50% tot 98% kan worden verlaagd, waardoor de productkwaliteit beter intact blijft en minder afval ontstaat. Tevens is hierbij sprake van een lagere drukval over het transport, waardoor het energieverbruik met 17% tot 35% afneemt. Hiermee zijn de transportkosten terug te dringen dan wel de productiecapaciteiten te vergroten. Fluidlift Ecoblue is geschikt om op bestaande transportsystemen te worden toegepast

Relatieve luchtvochtigheid
De sleutel voor de reductie van zowel deeltjesattritie als drukval is een gecontroleerde verhoging van de relatieve vochtigheid (rv) van de transportlucht. De uitdaging hierbij is om niet teveel vocht toe te voegen en dit vocht aan het eind van het proces betrouwbaar te verwijderen. Het vocht zorgt ervoor dat de onderlinge wrijving van de deeltjes en de wrijving met de pijpwand lager is dan bij conventionele systemen. Het transport vindt plaats bij lage snelheden.

Bedrijfsgegevens Coperion NV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.