Ga naar hoofdinhoud

Havencongres Rotterdam 2018

Op woensdagmiddag 18 april 2018 vindt in LantarenVenster Rotterdam (nabij Hotel New York) het Havencongres Rotterdam plaats. Het evenement staat in het teken van positieve businessmodellen en waardecreatie in een haven in transitie.

Het Havencongres Rotterdam staat dit jaar onder leiding van Mirjam Roskam, journalist en presentator BNR. Diverse topsprekers zullen ingaan op de 5 P’s van de haven en over de vraag hoe Rotterdam zich opnieuw moet uitvinden. De 5 P’s staan voor Pretentie, Positionering, Partnerships, Product development en Pegels. Organisator Management Producties verwacht op deze 36e editie meer dan 200 deelnemers. De key note sprekers zijn:

•        Allard Castelein, ceo Port of Rotterdam

•        Jack Kloosterboer, rvc Kloosterboer

•        Steven Lak, voorzitter Deltalinqs

•        Michiel Muller, oprichter Picnic

•        Blanca Juti, chief corporate affairs officer Heineken International

•        Roderick de la Houssaye, oprichter en directeur Nedcargo

•        Michel Jansen, algemeen directeur Total Produce

•        Joyce Bliek, director digital business solutions Havenbedrijf Rotterdam

Artificial intelligence
Keynote spreker Michiel Muller (Picnic) zal in zijn presentatie ingaan op de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie als ‘driver’ voor de Haven van Rotterdam: “Artificial intelligence en slimme algoritmes zorgen voor innovatieve logistiek; ‘just in time’ en tegen lagere kosten dan nu het geval is. Bovendien wordt hiermee de duurzaamheid van logistieke processen gediend.”

Energietransitie
Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, spreekt over de ingrediënten voor een succesvolle energietransitie. Zij ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor politiek en overheid. “We hebben wet- en regelgeving nodig die onafhankelijk is van politieke schommelingen, zodat het mogelijk is om op de langere termijn te plannen. Dan pas kun je businessmodellen ontwikkelen waarmee je op een groene wijze geld kunt verdienen.”

Netwerken
Naast kennisdeling is ook netwerken een belangrijke doelstelling van het Havencongres Rotterdam. Zo wordt een netwerk-lunch verzorgd in combinatie met een Experience Markt. Aan het eind van de middag vindt bovendien een afsluitende netwerkborrel plaats.

SmartPort – Connecting Knowledge
Voorafgaand aan het Havencongres Rotterdam wordt het SmartPort – Connecting Knowledge – congres georganiseerd. Dit evenement met als gastheer Michiel Jak, directeur SmartPort, richt zich op de gevolgen van digitalisering, automatisering en de energietransitie op de huidige economie. Aan de orde komt hoe bedrijven en overheden hiermee omgaan en welke nieuwe business modellen en governance hier een sleutelrol kunnen spelen. Experts delen hun visies over het thema Business Model Innovation. Dit ochtendcongres is gratis toegankelijk voor deelnemers van het Havencongres Rotterdam.

Impressie Havencongres Rotterdam 2015

https://www.youtube.com/ukPYeGq6Ds4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.