Ga naar hoofdinhoud

Mini Z- en C-Conveyor voor compact EX-transport

Poeth Mini Z- en C-conveyor

Poeth Solids Processing presenteert de Mini Z- en C-Conveyor voor het behoedzame en explosieveilige horizontale en verticale transport van poeders, korrels en granulaten. De extra compacte kettingtransporteur behaalt capaciteiten tot 20 m3/uur.

De kosten voor het explosieveilig maken van bijvoorbeeld een beker- of bakkenelevator zijn tot wel drie maal hoger dan het transportsysteem zelf. De Mini Z- en C-Conveyor van Poeth daarentegen kan materialen dusdanig behoedzaam opvoeren, dat geen Atex-voorzieningen zijn vereist. De transportcapaciteit bedraagt 0 tot 20 m3/uur.

Explosieveilig

Droge, organische stoffen kunnen een explosierisico opleveren als ze worden getransporteerd bij snelheden van meer dan 1 m/s. Dit is het geval bij beker- of bakkenelevatoren omdat die pas goed functioneren bij snelheden vanaf circa 2 m/s of hoger. Dergelijke installaties zijn onderhevig aan de Atex wet- en regelgeving, waardoor kostbare beveiligingsmaatregelen zijn vereist. De Mini Z- en C-Conveyor heeft deze niet nodig.

Behoedzaam

De Mini Z- en C-Conveyor is een kettingtransporteur met meenemers die optimaal functioneert bij snelheden ruim beneden 1 m/s. Dit sluit explosierisico’s uit. De poeders, korrels en granulaten worden horizontaal, verticaal en diagonaal getransporteerd zonder wrijving en zonder statische oplading. De Mini Z- en C-Conveyor is dus bij uitstek geschikt voor het energiezuinige transport van breukgevoelige materialen. Maar ook kleverige en waterige grondstoffen laten zich prima transporteren.

Compact

De Mini Z- en C-Conveyor heeft een compact ontwerp. De installatie beschikt over een minimum aan bekabeling en elektronica en is vrijwel onderhoudsvrij. Anders dan bij schijventransporteurs kan geen kabelbreuk optreden. Dit maakt de Mini Z-Band tot een kostenefficiënt, robuust en bovenal veilig alternatief voor beker- of bakkenelevatoren of schijventransporteurs.

Testcentrum

Poeth Solids Processing heeft in Tegelen een testcentrum waar een Mini Z- en C-Conveyor staan opgesteld. Klanten kunnen hier met hun eigen product proeven uitvoeren, zodat men is verzekerd van een werkende oplossing. Overigens levert Poeth ook grotere uitvoeringen van de Mini Z- en C-Conveyor.

Bedrijfsgegevens Poeth BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.