Ga naar hoofdinhoud

Muller Beltex-tips voor optimale transportinstallatie

Muller Beltex, producent van elevatoren, presenteert zes tips om transportinstallaties in optimale conditie te houden.

1 De juiste mensen. Zet voor het onderhoud van de installatie vakbekwame mensen in. Een goed opgeleide monteur kan op basis van een onderhoudsprotocol signalen die duiden op een storing vroegtijdig herkennen en zo problemen voorkomen.

2 Inspectie. Zorg voor frequente inspecties zodat preventief onderhoud goed kan worden ingepland.

3 Meten is weten. Controleer installaties op scheefloop, overbelasting, productmors en slijtage. Denk aan het meten van lagerwarmte, mede met het oog op explosiegevaar.

4 Verwissel tijdig. Vervang slijtplaten en andere componenten op tijd om schade aan de installatie, productmors en geluidsoverlast te voorkomen. Hou daarom reservedelen zoals slijtplaten (met het juiste gatenpatroon) op voorraad. Een snelwisselsysteem kan stilstandstijden minimaliseren.

5 Goedkoop is duurkoop. Investeren in duurzaamheid zorgt voor de laagst mogelijke TCO (Total Cost of Ownership). Elevator- of transportbanden en bandverbindingen van hoge kwaliteit zorgen voor langere standtijden, waardoor stilstand en onderhoudskosten tot een minimum worden gereduceerd. Vervang bij een lagerslijtage de lagers direct aan beide zijden. Dit voorkomt correctief onderhoud dat enige tijd later voor het andere lager nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van trommels met verwisselbare bekleding.

6 Documentatie. Beschik over de juiste documentatie van de installatie en bijbehorende componenten en implementeer deze informatie in het onderhoudsplan. Dan is ook snel te schakelen bij een onverwacht probleem.

Zie ook Elevatorband-verbinder Maxi-Lift

Bedrijfsgegevens Muller Beltex BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.