Ga naar hoofdinhoud

Atex & Process Safety-congres

Op dinsdag 26 juni 2018 belegt NCOI Techniek & Veiligheid het Atex & Process Safety-congres. Het evenement viert dan het tienjarig jubileum. De locatie is Hotel Theater Figi, Het Rond 2 in Zeist.

Dagvoorzitter van het Atex-congres is Tom van ’t Hek; radiopresentator, voormalig tophockeyer en oud-bondscoach van het Nederlands dameshockeyelftal. Anders dan in voorgaande jaren omvat de komende editie alleen een middag- en avondprogramma. Bovendien vinden geen parallelle workshops meer plaats, maar plenaire sessies met veel diepgang.

Sprekers
Een van de sprekers is Paul van Norden, EPC-manager en Atex-specialist bij het Technology Excellence Center van FrieslandCampina. Hij zal ingaan op het wereldwijd beheersen van de explosierisico's van melkpoeders. Formeel beperkt Atex zich tot de Europese Unie. Maar de multinational streeft naar een uniforme, mondiale regelgeving.
Evenals bij vorige edities zijn ook aanwezig Ingeborg Koopmans (één van de acht Officieren van Justitie die arbeidsongevallen in Nederland behandelen) en Jop Groeneweg (verbonden aan de Werkgroep Veiligheid, universitair docent aan de Universiteit Leiden, gespecialiseerd in risicomanagement). Zij zullen ingaan op onder andere ‘best practices’: wat hebben we in Atex-land de afgelopen 10 jaar bereikt en is hier consensus over? Andere thema's zijn technische innovaties en ontwikkelingen in normen en standaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.