Ga naar hoofdinhoud

Groei is mooi, maar eerst veiligheid

Afdalen in silo's is niet zonder risico's

Spekschoor Industriële Reiniging houdt zich bezig met siloreiniging, reparatie en onderhoud. Het bedrijf heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een marktleider met toonaangevende klanten in binnen- en buitenland. “Deze groei is mooi, maar veiligheid staat voorop”, stelt directeur Vincent Spekschoor.

Het grote belang dat Spekschoor Industriële Reiniging aan veiligheid hecht, blijkt onder meer uit het feit dat het bedrijf reeds 10 jaar VCA** is gecertificeerd. “We waren al jarenlang als enige bedrijf in onze sector VCA*-gecertificeerd, maar hebben onze manier van werken op een steeds hoger plan gebracht”, zegt directeur Vincent Spekschoor. “Al ons materieel is gekeurd, wordt elk jaar gecontroleerd en zo nodig vervangen. Onze bedrijfswagens zijn standaard voorzien van gecertificeerde afdaalsystemen en roestvaststalen ‘touwladders’. Daarnaast hebben al onze mannen hun VCA- of VCA Leidinggevend-certificaat.”

VGM

Die aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) is belangrijk, omdat het reinigen en onderhouden van silo’s niet zonder gevaar is. Om die risico’s op een gestructureerde wijze te beheersen, werkt Spekschoor met een VGM-managementsysteem. Hierin staan voorschriften voor de eigen organisatie, maar ook regels om waar nodig te kunnen voldoen aan specifieke procedures met een TRA (Taak Risico Analyse) en/of Stappenplan van opdrachtgevers. Zo kan men werkzaamheden uitvoeren volgens GMP- en HACCP-voorschriften.

Bedrijfsvermelding Spekschoor Industriële Reiniging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.