Ga naar hoofdinhoud

Het hoofd koel, de stoffen droog

Afzuiging van explosiegevaarlijke gassen bij een turn-a-round

Oprichter Peter van As van CSrental zit al ruim 25 jaar in het klimaatvak. Er is dan ook vrijwel geen oplossing die hij en zijn team niet kunnen bedenken om tijdelijke klimaatproblemen op te lossen. Of het nu gaat om het koelen, drogen, verwarmen of afzuigen van (gevaarlijke) stoffen en gassen.

Er kunnen allerlei situaties ontstaan waarbij een tijdelijke klimaatoplossing nodig is. Denk aan drogen bij een calamiteit, afschakelen van ventilatie tijdens onderhoud of simpelweg omdat een klant er nog niet helemaal uit is. “In dit laatste geval zoeken wij voor hem de beste oplossing”, zegt Peter van As. “We beschikken over eenvoudig inzetbare en flexibele systemen die we makkelijk kunnen opschalen, ook als het om een Atex-gebied gaat.”

Atex

“Tijdens de turn-a-round van een fabriek moet in Atex-gebieden blijvend worden geventileerd, en daarvoor kan men bij ons terecht. We voorzien niet alleen in Ex-ventilatoren maar denken ook met de klant mee. Zo attenderen we hem op locatie op mogelijke gevaren, zodat hij de nodige maatregelen kan nemen. In een stresssituatie worden al snel de meest simpele zaken vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het betreden van een tank. Dit is een besloten ruimte die, voordat hij wordt belucht, moet worden gemeten. Wij leveren dan ook de geschikte meetapparatuur.”
Naast (Atex) apparatuur voor ventilatie verhuurt CSrental ook luchtreinigers, drogers en verwarming. Voor de verwarming in explosiegevaarlijke ruimten zijn er kachels tot maximaal 30 kW beschikbaar.

Bedrijfsvermelding CSrental

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.