Ga naar hoofdinhoud

Hosokawa Micron voor verantwoorde veiligheid

Hosokawa - Atex zones

Is uw poeder-installatie Atex 114 (2014/34/EU)-proof? Voor veel bedrijven een lastig te beantwoorden vraag. Vanwege de complexe regelgeving kan het gebeuren dat zij – onbewust – in gebreke blijven. Hosokawa Micron, specialist in meng-, droog- en agglomereer-apparatuur, helpt klanten te voldoen aan Atex-regelgeving, met economisch verantwoorde oplossingen.

Sinds 1 juli 2003 moet elke organisatie in de EU voldoen aan de Atex 153 (99/92/EC) werkplekrichtlijn, om veilige werkomstandigheden voor werknemers te creëren. Onderdeel daarvan is de Atex 114 (2014/34/EU) apparatuur-richtlijn, die van toepassing is op alle apparaten (elektrisch en niet-elektrisch en met inbegrip van beveiligingssystemen) die bedoeld zijn om te worden gebruikt op plaatsen waar een explosie kan plaatsvinden. De meest recente versie van Atex 114 is op 29 maart 2014 gepubliceerd en is vanaf 20 april 2016 verplicht voor fabrikanten.

Implicaties

De meng-, droog- en agglomereer-apparatuur van Hosokawa Micron wordt gebruikt met een grote verscheidenheid aan producten, waarvan vele een zeker explosierisico met zich meebrengen. “Wij hebben gemerkt dat onze klanten soms niet goed op de hoogte zijn van de exacte implicaties van beide Atex-richtlijnen voor de apparatuur die ze gebruiken”, zegt Wilfried Brekveld, projectengineer bij de Serviceafdeling. “Soms denkt men dat het adviesrichtlijnen zijn. In werkelijkheid zijn bedrijven wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat hun medewerkers in een veilige, explosieveilige omgeving kunnen werken.”

Meer over Hosokawa: Drymeister Flash Droger (video)

Bedrijfsvermelding Hosokawa Micron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.