Ga naar hoofdinhoud

Kemp beveiliging silo-vulleidingen

Silo inblaas-beveiliging

Kemp BV heeft een beveiliging voor de silo-vulleidingen gerealiseerd bij lijmmortel-fabrikant Omnicol NV. Het systeem voorkomt het inblazen van grondstoffen in de verkeerde silo.

Het beveiligingssysteem van Kemp was nodig om menselijk falen bij het lossen van bulkwagens in silo’s te voorkomen. “De nodige documenten worden gecontroleerd, monsters genomen en men kijkt of de bestelling klopt. De chauffeur krijgt toestemming om te lossen”, aldus Felix de Bever, directeur van Omnicol. “Maar dan toch. De vele silo’s, shiftwissels, drukte, taalproblemen; een fout is zo gemaakt. En als dat gebeurt wordt het soms ook nog niet eens gemeld.”

Verkeerde silo-vulling

Een verkeerde vulling betekent dat de betreffende silo moet worden leeggehaald en dat de grondstof onbruikbaar is geworden, met alle gevolgen van dien voor de productie. Bovendien ontstaat een grote hoeveelheid afval. Het opruimen daarvan brengt ook veel kosten met zich mee. De beveiliging van de silo-vulleidingen gebeurt volautomatisch. De silo’s worden pas gedeblokkeerd als de vrachtbrief is geverifieerd. Foutieve lossingen behoren nu tot het verleden. Leveringen kunnen 24/7 plaatsvinden.

Volautomatisch beveiligingssysteem voorkomt foutieve lossing in silo’s

Zie ook Het ontwerp van silo’s voor massastroming

Meer over Kemp BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.