Ga naar hoofdinhoud

Magneten voor voedsel- én procesveiligheid

Goudsmit testmagneet met ijzerdeeltjes uit veevoeder

Vreemde metaaldeeltjes in materiaalstromen kunnen schade veroorzaken aan procesapparatuur en aanleiding geven tot stofexplosies. Vaak is ook de voedselveiligheid in het geding. Magneetsystemen van Goudsmit elimineren deze risico’s veilig, efficiënt en betrouwbaar.

Goudsmit magneetsystemen verwijderen ijzervervuilingen vanaf circa 30 micron uit bulkstromen zoals diervoeders, maïs, granen, suiker, cacaobonen, zonnebloempitten, raapzaad, tapioka en soja. De magneten worden daartoe ingebouwd in bijvoorbeeld pneumatische transportleidingen, vrije val-buizen en (tril)transporteurs, maar ook gemonteerd boven transportbanden. Bij de configuratie van de toepassing wordt rekening gehouden met onder meer de loopeigenschappen van het product, het debiet, de stroomsnelheid, de mate van vervuiling, maar ook met de reinigbaarheid en bereikbaarheid van het magneetsysteem.

Easy cleanflow-magneten

Voor de verwijdering van ijzerdeeltjes én zwakmagnetische RVS-deeltjes (>30 micron) uit grote volumestromen (tot 100 ton/uur) is de Goudsmit Easy cleanflow-magneet bij uitstek geschikt. Dit robuuste, automatisch reinigbare systeem heeft weinig inbouwhoogte en is stofdicht uitgevoerd. Om er zeker van te zijn dat alle deeltjes de magneetstaven raken, is boven de magneetstaven een deflector aangebracht.

Zie ook: Stofdichte Goudsmit magneetscheider

Bedrijfsgegevens Goudsmit Magnetics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.