Ga naar hoofdinhoud

Teledyne neemt 3M gasdetectie over

3M gasdetector

Teledyne Technologies Incorporated (Minnesota, USA) heeft de activiteiten van 3M op het gebied van gas- en vlamdetectie overgenomen. Met de acquisitie is een bedrag gemoeid van 230 miljoen dollar.

3M Gas & Flame Detection is onderdeel van de Personal Safety Division van 3M. Teledyne is producent van onder meer systemen en sofware voor digitale beeldverwerking, ruimtevaart- en defensie-elektronica. Het leveringsprogramma van 3M Gas & Flame Detection omvat draagbare en vaste gasdetectoren met de merknamen Oldham, GMI, Detcon, Simtronics en Scott Safety. 3M behoudt de merknaam Scott Safety, die niet in de transactie is opgenomen. De gas- en vlamdetectiemarkt van 3M heeft jaarlijks wereldwijd een omzet van circa 120 miljoen dollar.

Richtlijn

Met de gasdetectoren kan worden voldaan aan de herziene Richtlijn 2017/164/EU, die per 21 augustus 2018 nieuwe indicatieve grenswaarden heeft gesteld voor 31 stoffen of stofgroepen. Dit zijn niet-bindende waarden die zijn gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek en die rekening houden met de beschikbaarheid van betrouwbare meettechnieken.
“In lijn met de permanente vraag naar veiliger werkplekken, zijn de grenswaarden in de geactualiseerde regelgeving navenant verlaagd’, aldus Neil Gwinnutt, UK & Ireland sales manager bij 3M Personal Safety Division – Portable Gas Detection. “Zo is de 8-urige blootstellingsgrenswaarde voor koolmonoxide (CO) verlaagd van 30 ppm naar 20 ppm, terwijl de grenswaarde voor 15 minuten blootstelling is aangescherpt van 200 ppm naar 100 ppm.”
De gasdetectoren voldoen aan alle geldende normen en richtlijnen, waaronder Atex, SIL (Safety Integrity Level), CSA, Marine en IECEx.

3M Nederland over veiligheid en gassen en dampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.