Ga naar hoofdinhoud

Veilige fosfine-monitoring in ladingen

Sensite Solutions fosfine monitoring

Sensite Solutions in Eindhoven presenteert een draadloze techniek om het fosfine-gehalte in ladingen of bulkopslag veilig te monitoren. De IoT-oplossing (Internet of Things) kenmerkt zich door een groot gebruiksgemak.

Fosfine is een zeer giftig, gas. Het wordt gebruikt om partijen goederen in gesloten ruimtes te beschermen tegen aantasting door ongedierte. Het brandbare, geur- en kleurloze gas is bij inademing al in vrij lage concentraties dodelijk. Vaak hebben ladingen bij aankomst op de eindbestemming nog een te hoog fosfinegehalte. Het omlaag brengen hiervan tot een aanvaardbaar niveau is een gevaarlijke en kostbare onderneming. De draadloze fosfine-sensor van Sensite Solutions maakt het mogelijk om het fosine-gehalte op veilige afstand, online te monitoren.
Jan Vet, CEO van Sensite Solutions: “Wij bieden een scala van draadloze sensoren aan die allerlei waarden kunnen meten in uiteenlopende toepassingen. Zeker bij fosfine is het van belang op afstand te monitoren om te voorkomen dat mensen met gevaar voor eigen leven in de opslag gasmetingen uitvoeren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.