Ga naar hoofdinhoud

Volle zaal voor veiligheid in zuivel

Explosion Event in Zwolle

Euro Manchetten & Compensatoren, VDL Industrial Products en Filcoflex hebben met de première van hun kennisevenement ’Explosion Safety in the Dairy Industry’ een volle zaal getrokken.

Voor de bijeenkomst over explosieveiligheid in de zuivelindustrie, op donderdag 24 januari 2019 in het Van der Valk-hotel in Zwolle, waren ruim 70 professionals uitgenodigd. Gezien de hoge opkomst blijkt het thema in de gekozen doelgroep zeer te leven. In een aantal pakkende presentaties gaven experts vanuit diverse disciplines  diepgaand inzicht in de technologische mogelijkheden om de risico’s op een brand of stofexplosie tot een minimum te beperken. Tijdens de uitstekende lunch en na afloop van de bijeenkomst was er gelegenheid voor netwerken.

Programma

  • Gerard van Laar (Inburex consulting) ging in op de risico’s van statische elektriciteit.
  • Dr. Franz Alfert (Atex Explosionsschutz) deed verslag van experimenteel onderzoek van het gedrag van explosies in zeer grote testvaten.
  • Dr. Bernd Broeckmann (Inburex consulting) besprak de betekenis van Europese wet- en regelgeving (VDI 2263-7) met het oog op het gebruik van sproeidrogers. In een tweede presentatie belichtte hij op welke wijzen producten worden getest op hun explosie-karakteristieken. Hierbij gaat nog wel eens iets verkeerd. En het blijkt dat ook de juiste resultaten met beleid moeten worden gehanteerd.
  • Sadiq Bokhari en Marcus Kendik (Acom) gaven uitleg over een geavanceerde methode om dauwpunten nauwkeurig te bepalen. Ook gingen zij in op de laatste ontwikkelingen met betrekking tot CO-detectiesystemen. Hiermee kan een beginnende brand al in een zeer vroeg stadium worden gesignaleerd.

Tentoonstelling
Het evenement omvatte ook een tentoonstelling van allerlei installaties, systemen en componenten die kunnen worden ingezet voor een hygiënisch en veilig productieproces. Naast efficiënt inzetbare manchetten waren ook een te resetten snelsluitschuif te zien, water- en poederblussystemen en CO detectie-apparatuur.

Uitleg over systemen voor explosie preventie
Uitleg over explosie preventie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.