Ga naar hoofdinhoud

Xalis siloreiniging met zuiginstallaties

Xalis zuig- en blaasunit (30 ton/uur) voor de overslag van stortgoederen van en naar silo’s of andere opslagsystemen.

Xalis siloreiniging heeft recentelijk geïnvesteerd in zuiginstallaties om waar nodig stortgoed uit silo’s te verwijderen. De nieuwe zuiginstallaties zijn een aanvulling op apparatuur zoals de Silodrill en Silowhip om uitstromingsproblemen op te lossen.

Xalis uit het West-Vlaamse Staden (België) houdt zich bezig met onder meer de reiniging van silo’s, tanks en mengers, het vervangen van filters en het schoonmaken van ventilatiekanalen en afzuigbuizen. Hiertoe heeft Xalis recentelijk fors geïnvesteerd in diverse zuig- en blaasunits. Het bedrijf beschikt nu over zes van dergelijke installaties. De zuig- en blaasunits (met vermogens van 15 tot 35 kilowatt) kunnen elk tien tot dertig ton per uur over een afstand tot 10 meter verplaatsen naar big bags, een andere silo, een stortput of een silowagen. Ook heeft Xalis een zuigwagen om producten uit silo’s en vrachtwagens over te slaan naar andere opslagsystemen.

Uitstroming

Wat betreft de reiniging van silo’s heeft het nog jonge bedrijf ruime ervaring met zowel polyester, metalen als betonnen opslagsystemen voor een breed scala van bulkgoederen. Twee jaar geleden heeft Xalis geïnvesteerd in een Silodrill en een Silowhip om problemen met de uitstroming van stortgoederen uit silo’s nog efficiënter op te lossen. Dankzij deze apparatuur is het minder vaak nodig dat een medewerker zelf de silo ingaat, zodat een klus sneller en veiliger kan plaatsvinden.

Brugvorming

De hulp van Xalis wordt het meest ingeroepen om vastzittend product weer aan het stromen te krijgen. Vaak gaat het om een stagnatie die het gevolg is van brugvorming in de silo. In die gevallen kan Xalis met de Silodrill de productbrug van bovenaf doorboren tot een diepte van 60 meter. Vervolgens is het mogelijk om de productbrug te verwijderen met behulp van de Silowhip. Dat is een lange, verticale as met aan de onderzijde vier explosieveilige, koperen kettingen die in tegengestelde richtingen horizontaal ronddraaien. Hiermee kan product over de gehele doorsnede van de silo worden losgemaakt.

Lees het hele artikel

Meer over Xalis siloreiniging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.