Ga naar hoofdinhoud

Ausloos ‘best practices’ voor masterbatch-verpakken

Ausloos MTB ITN buisfoliemachine

Ausloos wijst op drie ‘best practices’ voor het verpakken van masterbatches; de inzet van een gepolijste trechter, rechtstreekse dosering in de zak en het gebruik van buisfolie-zakken.

Masterbatches zijn granulaten die worden gebruikt als additieven om kunststoffen te kleuren. Er is veel aan gelegen om masterbatches optimaal te verpakken. Ausloos reikt hiervoor drie ‘best practices‘ aan.

  • Een eerste vereiste daarbij is ‘easy clean’ dosering. Hiertoe is de MTB ITN PL zakvulmachine van Ausloos voorzien van een volledig gepolijste trechter die voorkomt dat korrels ongezien achterblijven. De trechter is eenvoudig te reinigen. Een servo-aandrijving maakt het mogelijk nauwkeurig te doseren en snel om te schakelen tussen verschillende producten.
  • Ten tweede komt het erop aan om de masterbatches rechtstreeks in de zak te doseren en het aantal productcontactdelen tot een minimum te beperken.
  • Ten derde is het aan te bevelen om gebruik te maken van zakken uit buisfolie, al behoren openmond zakken, ventielzakken en zakken gevormd uit vlakfolie ook tot de mogelijkheden.

Buisfolie

Buisfolie biedt echter de voordelen van een lage kostprijs per zak terwijl dit type zakken bovendien beter zijn te sluiten. Buisfoliemachines laten het toe om de lengte van de zak aan te passen aan het beoogde zakgewicht en de vullingsgraad. Dit resulteert in zakken die eenvoudig en strak zijn te stapelen. Desgewenst is te voorzien in een printer die de benodigde informatie automatisch en rechtstreeks op de zak print.

Zie ook Ausloos verpakkingslijn voor premixen

Bedrijfsgegevens Ausloos Verpakkingstechniek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.