Ga naar hoofdinhoud

Corrosie-aandachtspunten van Ausloos

Technipes Futura RVS verpakkingsmachine

Ausloos wijst op enkele corrosie-aandachtspunten bij het verpakken van agressieve producten zoals sterk zure en sterk basische materialen. Voorbeelden zijn MCA-flakes (monochlooracetaat), waspoeders, kunstmest en zouten.

Om corrosie van de verpakkingsmachines te minimaliseren moeten die bij voorkeur zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvaststaal (bijv. 316L of 317). Ook is het van belang om producten goed afgeschermd te verpakken, zonder stofvorming. Dat pleit voor eenvoudig werkende systemen met weinig bewegende delen. Let ook op de inzet van perslucht en zorg ervoor dat geen stof in de sturingskast komt. Het bedieningspaneel kan het best op afstand van de machine worden geplaatst. Om corrosie te voorkomen dient een verpakkingslijn bij voorkeur in een droge, verwarmde omgeving te staan. Andere aandachtspunten zijn dat de machines vlot toegankelijk en goed te reinigen moeten zijn.

Verpakkingen

Voor wat betreft de verpakkingen beveelt Ausloos aan om sterke materialen te gebruiken. Bijvoorbeeld een openmondzak met aluminium voering of zakken van dikke kunststof. Het is daarbij van belang dat de zakken goed af te sluiten, bijvoorbeeld door ze (dubbel) te sealen en ook nog eens dicht te naaien.

Zie ook Ausloos pallettransport voor Versele-Laga

Bedrijfsgegevens Ausloos Verpakkingstechniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.