Ga naar hoofdinhoud

VDV GROUP breidt uit met SYMACH palletizer

De SYMACH palletizer met palletdispenser voor poeders

Logistiek dienstverlener VDV GROUP is specialist in het ompakken, verpakken, mengen en malen van voedingsmiddelen en diervoeders. Het bedrijf heeft vier jaar geleden in Dinteloord een tweede vestiging geopend. Hier vindt een verdere uitbreiding plaats met onder andere een meng- en verpakkingslijn met een SYMACH palletizer.

VDV GROUP in het West-Brabantse Stampersgat en Dinteloord houdt zich niet alleen bezig met op- en overslag, maar beschikt ook over een breed scala van proces- en verpakkingslijnen voor de verwerking van granulaten en poeders. De diverse partijen komen aan in bulkwagens, big bags of zakken en worden in silo’s en magazijnen opgeslagen. Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen de aangevoerde grondstoffen worden gemalen en op receptuur gemengd. Vervolgens worden de producten omgepakt in big bags of afgevuld in het gewenste zakformaat. Hiertoe beschikt het familiebedrijf over een breed scala van volautomatische meng- en verpakkingslijnen, palletizers en palletwikkelaars.

SYMACH palletizer

Johnny de Bat, sales executive bij SYMACH BV in Terneuzen, specificeert de SYMACH palletizers die in Stampersgat al draaien: “Het gaat daarbij om een lijn voor veevoeders en petfood en een lijn voor voedingsproducten. Beide lijnen hebben een palletizer van het type Mach 2.1, voorzien van laadschuiven, verstelbare aanslagen, een stapelkooi en rollenbanen. De machines hebben elk een capaciteit van 900 zakken per uur, voor papieren, PE of PP zakken tot 25 kg. De mengvoederlijn beschikt bovendien over een volautomatische draaitafelwikkelaar en een topsheetdispenser van SYMACH. De palletizer voor de poederlijn verpakt het product in papier. De pallets van deze machine worden separaat voorzien van een hoes of wikkeling.” Beide SYMACH palletizers zijn uitgerust met een automatische palletontstapelaar en kunnen zakken stapelen op zowel blok- ofwel industriepallets (1200×1000 mm) als europallets (1200×800 mm).

Meer over de SYMACH palletizers

Zie ook: Rotax positioneerkop SYMACH maakt indruk

Bedrijfsvermelding SYMACH BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.