Endress+Hauser ontvangt innovatieprijs

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
22 december 2017 06:52 uur | 459 keer bekeken
Endress+Hauser ontvangt innovatieprijs

Endress+Hauser heeft met de Promass Q flowmeter de Swiss Technology Award gewonnen in de categorie Innovatieleiders. Het apparaat meet gasvormige media met uitmuntende nauwkeurigheid, zelfs onder wisselende procesomstandigheden.

Dankzij de innovatieve Multi-Frequentie Technologie voor coriolis-flowmetingen kunnen meetfouten die worden veroorzaakt door gas dat in het medium is binnengedrongen en erin zit opgesloten, actief en in real-time worden gecompenseerd. Daarnaast kunnen met het geïntegreerde diagnosesysteem de sensoren, meetleiding en meetelektronica worden gecontroleerd terwijl het proces draait. Dit garandeert maximale product- en procesveiligheid. Endress+Hauser was een van de negen finalisten uit een groep van 60 deelnemers. De winnaars zijn bekend gemaakt in het bijzijn van meer dan 1.000 vertegenwoordigers van bedrijfsleven, overheid en wetenschap tijdens het Swiss Innovation Forum op 16 november 2017 in Basel.

De Endress+Hauser Group is een in Zwitserland gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in meet- en automatiseringstechnologie. In 2016 gaf het bedrijf 7,8 procent van de omzet uit aan R&D.
De Swiss Technology Award wordt sinds 2007 door de organisatie van het Swiss Economic Forum toegekend voor technologische innovaties die een belangrijke bijdrage leveren aan het bedrijfsleven en de maatschappij. Uit alle ingediende projecten selecteert een interdisciplinair panel negen finalisten – drie in elke categorie: Uitvinders, Start-ups en Innovatieleiders.

Bedrijfsgegevens Endress+Hauser BV

Video Coriolis meetprincipe

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven