Reactieve geluiddemper voor Aerzen-blowers

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
29 september 2017 06:54 uur | 489 keer bekeken
Reactieve geluiddemper voor Aerzen-blowers

Aerzen, producent van energie-efficiënte blowers en compressoren, presenteert een gepatenteerde, reactieve geluiddemper. De innovatie is een alternatief voor de conventionele absorptiedempers.

Het geluidsniveau aan de perszijde van blowers en compressoren kan oplopen tot 190 dB en dient daarom te worden gedempt. Conventionele absorptie-dempers zijn gevuld met een geluiddempend materiaal. Het hoogfrequente geluid zal echter dit materiaal geleidelijk eroderen. Hierdoor komen kleine deeltjes in de proceslucht terecht, wat met name in de voedingsmiddelenindustrie risico’s kan opleveren. Ook kunnen de deeltjes de poriën van beluchtingselementen in een waterzuiveringsinstallatie verstoppen. Om dit tegen te gaan zijn extra filters nodig, wat leidt tot drukverlies, een hoger energieverbruik en meer onderhoudskosten. Bovendien neemt met de degeneratie van het absorptiemateriaal ook de geluiddempende werking af.

Neutraliseren
In plaats van geluid te absorberen, kan men het beter neutraliseren. Dit laatste gebeurt bij de gepatenteerde, reactieve geluiddempers van Aerzen. Speciaal ontworpen piping in de demper genereert een geluid in tegenfase (‘antigeluid’), waardoor een uitdoving plaatsvindt. Dit principe vereist dat voor een specifieke geluidsbron een exacte configuratie van pijplengtes en -diameters moet worden voorzien. Aerzen heeft zich dit specialisme eigen gemaakt dankzij haar ervaring in procesgasinstallaties (in de Process Gas Division). De nauwkeurig afgestemde dempers zijn onderhoudsvrij. Op deze wijze is een constante geluidsdemping over de gehele levensduur van de installatie gewaarborgd.

Zie ook Aerzen lanceert energiezuinige Delta Blower G5plus-serie

Bedrijfsgegevens Aerzen Nederland BV

Video: Aerzen reactieve geluiddemper

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven