Reijnders verlaadt cokes met Dino

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
19 december 2017 07:06 uur | 521 keer bekeken
Reijnders verlaadt cokes met Dino

Reijnders BV in Boxtel, handelsonderneming in kolenproducten, heeft een Dino mobiele bulkwagenvuller aangeschaft voor de verlading van cokes. Met de investering is de overslagcapaciteit van het bedrijf aanmerkelijk vergroot.

“De cokes zijn bij ons op afroep verkrijgbaar”, aldus productieplanner Ruud van Kollenburg. “Wij verladen ze vanuit bigbags in bulkwagens. Voorheen gebeurde dat door de bigbags met een shovel met loader boven de bulkwagen te houden en te legen.”
Naar die tijd wil Van Kollenburg niet meer terug: “Voor het legen van een bigbag waren drie man nodig: een op de grond, een op de bulkwagen en een op de shovel. Erg snel ging het niet. Met de Dino bulkwagenvuller hebben we nog maar twee man nodig, gaat het veel sneller en een stuk veiliger.”
Bovendien is er nu een stofvrije werkomgeving. “De verdringingslucht uit de bulkwagen gaat via het mangat het stoffilter in”, legt Van Kollenburg uit. “Hier wordt de lucht van het stof ontdaan en weer schoon de omgeving ingebracht.”
“Reijnders heeft voor een mooi aangeklede versie gekozen”, zegt sales engineer Roel Kneepkens. “Al genoemd is het stoffilter. Verder is de bulkwagenvuller voorzien van een beladingsbalg, opzetbak, deksel, een verzwaarde motor (37 kW) en fluidising pads in de hopper.”

Zie ook Derde Dino voor Wessem Port Services

Bedrijfsgegevens Van Beek BV

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven