Ga naar hoofdinhoud

Siloweegsystemen van Rice Lake

Rice Lake Master WE503 indicator

De siloweegsystemen van Rice Lake kunnen de inhoud van een vrijstaande silo zeer accuraat bepalen. Deze nauwkeurigheid, in combinatie met de gunstige prijsstelling, maakt een weegsysteem op basis van loadcells een aantrekkelijk alternatief voor niveaumeters.

De belangrijkste reden om voor een siloweegsysteem van Rice Lake te kiezen is de hoge nauwkeurigheid. De weegafwijking bij een weegsysteem op een silo met een netto inhoud van 60 ton bedraagt 20 kg. Een niveaumeter met een nauwkeurigheid van 1% levert voor deze silo een meetafwijking op van mogelijk 600 kg.

Loadcells

Een siloweegsysteem bestaat meestal uit vier loadcells (ofwel krachtopnemers) met elk een zogenaamde mount, een aansluitkastje en een indicator of transmitter. De mount zorgt ervoor dat de verticale kracht die de silo-inhoud uitoefent, op de juiste wijze in de loadcell wordt geleid. Ook beschermt de mount de loadcell tegen horizontale krachten. Voorts voorkomt de mount dat de silo kan omvallen. Rice Lake Weighing Systems adviseert om bij hoge silo’s bovendien extra antikiepbeveiligingen te plaatsen.

Lees het hele artikel

Meer over Rice Lake Weighing Systems Europe BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.