Ga naar hoofdinhoud

Dosco introduceert hygiënische Eilersen loadcells

CL hygiënische loadcell

Dosco Sales & Engineering BV in Soest introduceert van het Deense bedrijf Eilersen Electric een serie gepatenteerde, hygiënische, digitale loadcells.

De onderhoudsarme krachtopnemers (types CL en CM) zijn dankzij het strakke ontwerp en de robuuste uitvoering geschikt voor intensief gebruik in de farma- en food-sector. De instrumenten zijn onder meer geschikt voor dynamische weging, procesweging, afvul- en verpakkingsdoeleinden.

Hygiëne

Kenmerkend zijn de uitzonderlijk betrouwbare weging en het aseptische ontwerp (zonder richels of uitsteeksels) overeenkomstig de strengste EHEDG-voorschriften. De loadcells zijn vervaardigd uit roestvaststaal en met laser welding hermetisch gesloten (IP68). De instrumenten zijn in een handomdraai grondig te reinigen om contaminatie door micro-organismen uit te sluiten.

Installatie

De loadcells zijn op vrijwel elk oppervlak te installeren zonder bijkomende controles of aanvullende maatregelen die alsnog kunnen resulteren in een onhygiënische installatie. De instrumenten meten bijzonder nauwkeurig en hebben een hoge tolerantie voor overloads en zijwaartse krachten. De maximale weegcapaciteit bedraagt 25.000 kg. De CL en CM types zijn Atex-gecertificeerd voor de Atex-zones 1, 2, 21 en 22.
De loadcells zijn geschikt voor Profinet, Profibus DP, EtherNet IP en Modbus TCP.
Dosco kan desgewenst voorzien in digitale weegterminals voorzien van standaard software voor de meeste weegtoepassingen, of maatwerksoftware.

Bedrijfsgegevens Dosco Sales & Engineering BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.