Ga naar hoofdinhoud

Eenpunts weegopnemer tot 200 kg

Penko Engineering BV heeft de hydraulisch gedempte éénpunts serie 260 krachtsensoren uitgebreid met draagvermogens tot en met 200 kg. Bovendien is het ontwerp zodanig aangepast dat de beschermingsklasse is verhoogd van IP66 naar IP68.

De verbetering van de beschermingsklasse is bereikt met behulp van een slimme drukvereffening van de behuizing, verder is de gehele buitenzijde van roestvrijstaal. Geïntegreerd is een centrale overbelastingbeveiliging, zowel in druk- als trekkracht. Al deze eigenschappen maken type 260 geschikt voor allerlei industriële toepassingen

Eenpunts opnemers hebben de bijzondere eigenschap ongevoelig te zijn voor een moment. Dit maakt meting van excentrisch gepositioneerde lasten mogelijk. Weegopstellingen met oppervlaktematen tot 600 x 600 mm kunnen zo met slechts één sensor gerealiseerd worden. Aan deze eigenschap voegen de hydraulisch gedempte opnemers ongevoeligheid voor schokken en trillingen toe. Het lijkt tegenstrijdig, maar dankzij de wrijvingsloze demping beschikt men met deze opnemers snel over een stabiel weegsignaal. Door deze eigenschap leent dit type zich voor snelle processen zoals sorteren en vullen op gewicht.

Bedrijfsgegevens Penko Engineering BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.