Ga naar hoofdinhoud

Mobiele EMT weegunit voor snelle verwerking

Mobiel weegysteem EMT

Met de mobiele, discontinue weegunit van EMT kunnen stortgoederen met hoge snelheid worden gewogen. De unit bevindt zich namelijk in de productflow, zodat het product voor de weging niet meer hoeft te worden verplaatst.

Tot het leveringsprogramma van EMT behoren behalve bigbag-vulsystemen, menginstallaties, elevatoren en transportsystemen ook Portable Discontinuous Weighers (PDC’s) voor het wegen van bulkgoederen. De PDC staat in de productflow, zodat het niet nodig is om het product te verplaatsen naar bijvoorbeeld een weegbrug. De machine vervangt daarmee de procedure van het leeg en vol wegen van vrachtwagens. Bij het lossen van schepen kan de PDC fungeren als ontvangsttrechter. Een PDC beschikt over twee weegschalen die om en om lossen op een ondergelegen, centrale bandtransporteur. De kleppen en schuiven van de installatie worden elektropneumatisch aangestuurd met behulp van roestvaststalen cilinders.

Weegsysteem

De twee weegschalen hebben elk een capaciteit van 1000 kg. De PDC kan hiermee materiaalstromen wegen tot 500 ton/uur, maar grotere capaciteiten zijn desgewenst ook mogelijk. Alle weegdata worden geregistreerd en opgeslagen, en zijn via een ethernetkabel of wifi toegankelijk voor bovenliggende automatiseringssystemen. Het is mogelijk om op de indicator of op afstand een recept in te geven voor bijvoorbeeld de belading van een vrachtwagen of container.

Toepassingen

De productcontactdelen van de modulair opgebouwde installatie zijn uitgevoerd in roestvaststaal; de ondersteuning is vervaardigd uit normaal staal. De PDC is daarmee geschikt voor de weging van bijvoorbeeld meststoffen, maar ook cacao of granen.
De PDC unit beschikt over twee wielen om de installatie te kunnen verrijden. De hoogte bedraagt maximaal 4 meter, wat het mogelijk maakt om de unit in een loods in opslag te plaatsen. Voor het transport naar verder gelegen bestemmingen kan de boventrechter van de PDC worden afgenomen, zodat de installatie in twee delen op een gewone trailer is te transporteren. De PDC is een praktische, flexibel inzetbare machine die de producthandling vereenvoudigt en daarmee veel kosten bespaart.

Zie het volledige artikel in Haven Op- en Overslag 2018, p. 30

Meer over EMT

Tekening mobiele EMT weegunit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.