Ga naar hoofdinhoud

Overtuigende referenties Multi flow slide valplaatweger

Dosco Multi flow slide valplaatweger

Referenties wekken vertrouwen. Zeker als het gaat om de meting van de massaflow van bulkgoederen met al hun uiteenlopende stortgewichten en eigenschappen. Dosco Sales & Engineering presenteert daarom een indrukwekkende lijst van materialen die succesvol met de Multi flow slide valplaatweger worden gemeten.

De Multi flow slide valplaatweger van Dosco Sales & Engineering is een stofdicht, onderhoudsvrij, robuust apparaat voor de nauwkeurige massaflow- en hoeveelheidsmeting van een breed scala vrijstromende bulkgoederen. Elk type bulkgoed heeft echter zijn eigen stortdichtheid, stromingsgedrag en specifieke eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan deeltjesgrootte, elasticiteit, abrasiviteit, breukgevoeligheid en stofvorming. Het is daarom behulpzaam om over een lijst van materialen te beschikken die in de praktijk al succesvol met de Multi flow slide (inclusief  de roestvrijstalen ECO-uitvoering)  worden gemeten. Zo kan men met een hoge mate van zekerheid inschatten dat de valplaatweger ook geschikt is voor een bepaald bulkgoed dat nog niet op de referentielijst staat.

Gewichtsmeting

De natuurkundige basis voor de gewichtsmeting van de Multi flow slide is de tweede wet van Newton. Deze wet definieert de middelpuntzoekende kracht F die in de valplaatweger optreedt als het bulkgoed (poeders of korrels) over de cirkelvormige slede ofwel meetplaat in het apparaat wordt geleid. De kracht F wordt optimaal geïntroduceerd in de loadcell waarin de meting plaatsvindt. De gemeten kracht is recht evenredig met de massaflow. De wrijvingskrachten langs de meetplaat heffen elkaar op en de meting is grotendeels onafhankelijk van het stortgewicht, de deeltjesgrootte en de elasticiteit van het product. De aangesloten elektronica normaliseert het meetsignaal via een snelle AD-converter. Mechanische trillingen worden uitgefilterd. De actuele massaflow (in kg/h of t/h) evenals de getotaliseerde absolute hoeveelheid (in kg of t) zijn af te lezen op een grafisch display.

Lees het volledige artikel

Meer berichten over Dosco

Bedrijfsvermelding Dosco Sales & Engineering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.