Ga naar hoofdinhoud

Gaasdraad en deeltjesanalyse

Optische analyser

Haver & Boecker staat op Powtech (stand 1-535) met een scala aan zeefgazen, een ultrasoon systeem en een optische analyser.

Haver & Boecker onderhoudt al jarenlang een samenwerking met Artech Ultrasonic Systems AG voor de productie van op maat gemaakte ultrasone zeefsystemen met frequentievariatie. Dit type zeefmachines wordt ingezet voor de nauwkeurige zeving met hoge capaciteit van poeders met deeltjesgrootten tussen circa 1000 en 25 micron. Bestaande installaties met voorgespannen zeefdekken kunnen dankzij een ‘Plug’n’Sieve’-concept ook met deze technologie worden uitgerust.

Optische analyser

Ook te zien is de Haver CPA 2-1 optische analyser voor de snelle en nauwkeurige bepaling van de grootte en vorm van stortgoeddeeltjes in het bereik van 0,02 tot 30 mm. Daarnaast is het mogelijk om zeefgegevens te importeren in de Haver CSA-software (Computerized Sieve Analysis).

Zeefgazen

Haver & Boecker levert uit voorraad standaard zeefgazen volgens ISO 14315 en ISO 9044. Zo zijn er gazen met vierkante mazen, bij uitstek geschikt voor de precieze afzeving van langwerpige deeltjes. Bij grovere materialen kan men opteren voor bijvoorbeeld een DOKA-weefsel dat, dankzij het ruwe oppervlak ervan, de deeltjes goed doet roteren, waardoor ze eerder door de mazen vallen. Bovendien bewegen de fijne deeltjes sneller naar het weefsel, waardoor het gehele zeefproces versnelt. Abrasieve materialen kunnen de bovenste toppen van geplooid draad sneller afslijten dan andere delen van het gaas. Voor deze toepassingen is daarom het EGLA-gaas aan te raden. Dit gaas is aan de bovenzijde glad, zodat een uniforme slijtage ontstaat over het gehele zeefdek.

Flex-Mat

Een van de zeefgazen betreft de Flex-Mat voor lastig te zeven bulkgoederen. De ‘OptimumWire’ gaasdraden zijn onderling verbonden met polyurethaanstrips, waardoor de Flex-Mat bestand is tegen langdurige, hoge trilfrequenties. Dit systeem wordt ingezet voor de classificatie van stortgoederen met een deeltjesgrootte tot circa 100 mm.

Over Haver & Boecker

Haver & Boecker oHG in Oelde (Duitsland) bestaat uit twee divisies: draadweverij en machinebouw. De draadweverij produceert onder meer zeefgaas voor scheidingsprocessen in de procesindustrie. De machinebouw-divisie houdt zich bezig met het ontwerp, de productie en de service van systemen en installaties voor het verwerken, mengen, agglomereren, afvullen en verpakken van stortgoederen en het transporteren, palletiseren en opslaan van zakgoed. De machinebouw-divisie voert de merken Haver & Boecker, Haver+Tyler, Ibau Hamburg, Sommer, Behn+Bates, Feige Filling, Newtec Bag Palletizing, Haver Automation en Haver Engineering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.