Ga naar hoofdinhoud

Russell Finex-zeef bespaart op smeermiddelzeep

Recycling van smeermiddelzeep

De Hongaarse staaldraadfabrikant D&D Drótáru Zrt heeft dankzij een Russell Finex-zeef het verbruik van smeermiddelzeep met minstens 30% verminderd.

D&D Drótáru Zrt in Miskolc produceert koudgetrokken draad en voorspanstrengen voor onder meer overspanningen, brugelementen en palen. Om de wrijving tijdens het draadtrekken te verminderen, voegt men smeermiddelzeep (ofwel draadtrekpoeder) toe; zo’n 7 tot 8 ton per maand. Het trekpoeder dat hierbij ‘verbrandt’, mengt zich met nog een aanzienlijke hoeveelheid herbruikbaar poeder. Tot voor kort won men de bruikbare smeerzeep aan het eind van de productielijn terug met twee handmatig bediende zeefstations. Dit was echter een langzaam, inefficiënt proces en bovendien ongezond voor de operators.

Finex Separator

Met de Finex Separator van Russell Finex wordt het smeerzeepmengsel honderd keer sneller gezeefd en levert het de staalfabrikant een betere kwaliteit herbruikbare smeermiddelzeep op. Russell Finex, opgericht in 1934, is specialist in zeef- en filtratieapparatuur. Met het hoofdkantoor in Groot-Brittannië en dochterondernemingen in België, de VS, India, China en Brazilië levert het bedrijf aan meer dan 140 landen.

Zie ook Russell Finex toonaangevend in zeef-en filtratieapparatuur

Bedrijfsgegevens Russell Finex NV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.