Ga naar hoofdinhoud

Schenck verkoopt mijnbouw-divisie aan Sandvik

Schenck zeefinstallatie

Schenck Process Group in Darmstadt (Duitsland) verkoopt haar mijnbouw-divisie aan de Zweedse engineeringgroep Sandvik AB. De belangrijkste productgroep hierbij betreft zeefinstallaties en zeefmedia.

Schenck’s mijnbouwactiviteiten worden geïntegreerd in Sandvik’s Rock Processing Solutions-divisie. Deze groep houdt zich bezig met de levering van gereedschappen, machines en installaties voor de verwerking van gesteenten en mineralen in de mijnbouw- en constructie-industrie. Sandvik AB heeft vestigingen in 150 landen en telt circa 44.000 medewerkers. Schenck Process Group heeft vestigingen in 21 landen en telt 3100 medewerkers.

Schenck portfolio

De transactie stelt Schenck Process Group in staat om te focussen op het ontwerp, de productie en levering van oplossingen voor de verwerking van stortgoederen in de voedingsindustrie, chemie, infrastructuur en energiemarkt. Het portfolio omvat weeg- en doseersystemen, transportinstallaties, maalmolens, zeefmachines en mengers met bijbehorende automatisering. Schenck Process Group wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Kemutec BV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.