Ga naar hoofdinhoud

Virto Cuccolini-tuimelzeef pronkstuk Lessine

Virto Cuccolini 6-deks fractioneerzeef in bedrijf

Een paradepaard in het portfolio van Lessine is de serie Virto Cuccolini tuimelzeven. Deze machines van Italiaans fabricaat zijn uitmuntend in de classificatie en ontstoffing van fijne, droge poeders. De tuimelzeven zijn breed inzetbaar, hebben een grote capaciteit en een hoog rendement.

Lessine in Peruwelz (België) heeft meer dan 125 jaar ervaring in het ontwerp, de bouw en de installatie van stand-alone machines en complete processen voor de stortgoed verwerkende industrie. De oplossingen van Lessine vinden hun weg naar de food, farma en fijnchemie, maar ook de metaal-, mineralen- en kunstmestindustrie alsmede de milieu- en recyclingsector. Het product-programma is onderverdeeld in vijf categorieën: zeven, malen, mengen, drogen en transporteren.

Virto-Cuccolini

Als het gaat om zeven, biedt Virto Cuccolini de breedste gamma oplossingen: veiligheids-, vibratie-, tuimel- en multi frequency-systemen. En qua hoogwaardig materiaal vormt de lijn Virto Cuccolini tuimelzeven in het leveringsprogramma van Lessine een onbetwist pronkstuk. Deze machines kenmerken zich door een hoge betrouwbaarheid en een grote veelzijdigheid, waardoor ze worden toegepast voor een scala aan zeef-uitdagingen, zowel op het gebied van controlezeving als bij het fractioneren van materiaalstromen. De unieke, driedimensionale beweging van deze ‘tumblers’ zorgt ervoor dat het te zeven materiaal letterlijk over het zeefdek tuimelt, waarbij een efficiëntie van 99% wordt behaald voor deeltjes met een grootte tussen 10 mm en 100 micron.

Zie ook Lessine: fijnmalen < 100 micron

Bedrijfsgegevens Lessine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.