Ga naar hoofdinhoud

Boersema Producten & Componenten BV

Boersema PC sterk in belading en ontstoffing

Boersema Producten & Componenten is een jong bedrijf, met ruim dertig jaar ervaring in de op- en overslag van droge stoffen. Een belangrijke speerpunt in het programma zijn de beladingsbalgen. Deze werktuigen worden op maat gemaakt, toegesneden op een specifieke toepassing. Daarnaast heeft men in eigen huis ook efficiënte ontstoffingsfilters ontwikkeld.

Boersema Producten & Componenten (Boersema PC) in Huizen heeft recentelijk bij Vos Silo Logistics (VSL) in Tessenderlo (B) de oude silofilters vervangen door negen nieuwe  ontstoffingsfilters van het type MaxAir. Het bedrijf met ruim dertig jaar ervaring in de op- en overslag van droge stoffen houdt zich niet alleen bezig met onstoffingsfilters, maar men kan er ook terecht voor voor stalen silo’s, schroeftransporteurs, bandtransporteurs en doseersystemen. Desgewenst verzorgt Boersema PC de engineering en montage van complete installaties. De specialiteit van Boersema PC is echter de levering van beladingsbalgen.
Deze werktuigen worden op maat gemaakt, toegesneden op een specifieke toepassing. Hiertoe beschikt de onderneming over een grote voorraad componenten zoals materialen voor laadslangen en filterpatronen, maar ook niveaumeters, onderkoppen en sluitconussen.

Levertijden

De ruime voorraad componenten maakt het mogelijk om korte levertijden te realiseren. Dit is voor veel klanten van essentieel belang omdat de beladingsbalg een onmisbare schakel in hun logistieke keten is. Als de beladingsbalg uitvalt, komt de productie stil te liggen en dat moet te allen tijde worden voorkomen. Boersema PC kan daarom op een 24/7-basis monteurs inzetten.

Deze ervaren medewerkers kunnen zowel reparaties als montages uitvoeren. Het gaat daarbij niet alleen om beladingsbalgen, maar ook om ontstoffingsfilters en transportsystemen.

Laadslangen

De beladingsbalgen worden ingezet voor de overslag van een scala aan poeders en granulaten; van suiker, cacaodoppen en melkpoeder tot cement, vliegas en zand. Geïntegreerde  ontstoffingsystemen zorgen voor een stofarme overslag.

De laadslangen van de beladingsbalgen kunnen afhankelijk van de toepassing worden vervaardigd uit diverse materialen (afb. 4). Desgewenst kan het materiaal van een certificaat worden voorzien, wat met name in de  voedingsmiddelenindustrie steeds vaker wordt gevraagd. Het programma omvat naast slijtvaste laadslangen ook hittebestendige uitvoeringen, zowel enkelwandig als dubbelwandig. De diameters van de slangen variëren van rond 200 mm tot rond 1.500 mm. Boersema PC beschikt over een eigen naaiatelier waar ook bijzondere maatvoeringen kunnen worden gerealiseerd. Zo is het geen probleem om ovaalvormige laadslagen te leveren. De laadslangen kunnen worden voorzien van stalen of roestvaststalen bekers.

Filterslangen

Wat geldt voor de laadslangen, gaat ook op voor de filterslangen die Boersema PC levert. Een ontstoffingsfilter kan niet zonder een degelijke filter slang. Daarom wordt ook elke filterslang in het naaiatelier vervaardigd. Met een stofdoorslag van minder dan 5 mg/Nm3 zijn klanten verzekerd van een schone en veilige overslag van hun producten.

De ontstoffingsfilters (zowel cassette- als patronenfilters) kunnen worden voorzien van een spoelluchtreiniging of mechanische reiniging, afzuigventilator en opvangbunker.

Silofilters

De ontstoffingsfilters van Boersema PC worden vaak ingezet op silo’s en bunkers. Speciaal voor deze toepassing levert Boersema de MaxAir. Dit is een ontstoffingsfilter met een filteroppervlak van 24 m . De compacte afmetingen en gemakkelijke toegang maken dit silofilter snel, veilig en probleemloos te onderhouden. Dit persluchtgereinigde ontstoffingsfilter met vier filterpatronen is vervaardigd uit roestvaststaal 304 en voorzien van een inbouwflens, een intern besturingspaneel, een vochtafscheider en een extern geplaatste aansluitkast voor de voeding.

Een economisch alternatief is het volledig in eigen huis ontwikkelde slangenfilter met Porotex-filterdoek; een robuust, onderhoudsarm filter dat mede dankzij de lage doek-belasting in hoge mate zelfreinigend is. Dit filter is dan ook niet uitgerust met een reinigingssysteem. Het kan dus zonder diverse aansluitingen op een silodak worden geplaatst, wat de nodige kostenbesparingen met zich meebrengt.

Bulkwagenbelading

Op het gebied van bulkwagenbelading heeft Boersema de afgelopen decennia een grote naam opgebouwd, vooral dankzij de ontwikkeling van de Jumbo Loader. Deze installatie maakt het mogelijk om producten vanuit bulkzakken over te slaan in een bulkwagen. De Jumbo Loader bestaat uit een verrijdbaar frame met een instorttrechter, een pijpschroeftransporteur en een beladingsbalg. De installatie is voorzien van ontstoffingsfilters, een compressor en een schakelkast. De Jumbo Loader wordt tijdens het beladen afgestempeld, zodat een maximale stabiliteit is verzekerd. De schroeftransporteur voert het product vanaf de instorttrechter naar de beladingsbalg boven de bulkwagen voor een efficiënte en stofvrije overslag.

Slechtlopende producten

De instorttrechter met stoffilter heeft een trilmotor om ook slechtlopende producten te kunnen lossen. De elektrisch hefbare schroeftransporteur is voorzien van scharnierende deksels om de installatie inwendig te kunnen inspecteren of te reinigen. Installatiedelen die met het product in aanraking komen, zijn uitgevoerd in roestvaststaal. De beladingsbalg, gemonteerd aan de uitloop  van schroeftransporteur, is uitgerust met een elektrotakel, een ontstoffingsfilter met afzuigventilator en een onderkop met een gepatenteerde spreiderkop, een niveauschakelaar en een sluitkegel.

Spreiderkop

De Ecospacer spreiderkop is speciaal ontwikkeld om bij de overslag van slechtlopende producten (zoals melkpoeder) de beladingsgraad van de bulkwagen sterk te verbeteren. Met de Ecospacer kan een beladingsgraad van 90% worden gerealiseerd door slechts van één mangat (het middelste) gebruik te maken. Een bijkomend voordeel is de tijdwinst omdat de bulkwagen met minder verplaatsingen kan worden beladen.

Bediening

De bediening van de schroeftransporteur, de beladingsbalg en de ontstoffingsfilters gebeurt middels de schakelkast. De Jumbo Loader is uitgerust met een compressor met voorraadtank voor de reiniging van de filterelementen met perslucht. Het toerental van de schroeftransporteur en de afzuigventilator wordt ingesteld met een frequentieregelaars. De Jumbo Loader heeft een overslagcapaciteit tot 150 m3/uur. De Jumbo Loaders kunnen afhankelijk van de toepassing in diverse uitvoeringen worden geleverd.

BOERSEMA MODULAIR ONDERHOUDSYSTEEM

Boersema PC heeft een onderhoudssysteem ontwikkeld om de continuïteit van het productieproces bij klanten zeker te stellen, op een beheersbare en overzichtelijke wijze. De klant bepaalt in het ‘Boersema Modulair Onderhoudssysteem’ (BMO) zelf wat wel en wat niet door Boersema PC wordt uitgevoerd en op welke wijze dit onderhoud in het totale maintenance-beleid wordt geïmplementeerd. Aangezien de meeste onderdelen in de servicewagen aanwezig zijn, kunnen reparaties veelal direct worden uitgevoerd. Ook dit betekent een besparing op de onderhoudskosten.

Dit artikel verscheen in vakblad Bulk.

Bezoekadres

Ambachtsweg 57d
1271AL HUIZEN
Nederland

Telefoonnummer
035-523 77 64

Faxnummer
035-523 77 65

E-mailadres
[email protected]

Website
https://www.boersemapc.nl/nl

Boersema verkort beladingsbalg met opzetfilter

Boersema Producten & Componenten BV introduceert een nieuw type beladingsbalg, en wel de AZC-60-30 OPZF. De letters OPZF staan voor…

Boersema beladingsbalgen op RTL 7 televisie

Boersema Producten & Componenten komt op 1 juli 2018 in het programma ‘Doe maar duurzaam’ op RTL 7 televisie. De opnamen voor de reportage zijn op 18 juni gemaakt.

Spreiderkop Boersema verbetert belading bulkwagens

Boersema presenteert de Ecospacer spreiderkop voor een betere vulling van bulkwagens met behulp van beladingsbalgen. Vooral bij slecht stromende producten kan de Ecospacer de vulgraad van de bulkwagen aanmerkelijk verhogen.

Boersema PC reviseert uittrekschroeven

Boersema PC in Huizen heeft bij een drinkwaterbedrijf de transportschroeven gereviseerd.

Boersema levert silo met transportschroef

Voor een dakpannenfabriek in Duitsland leverde Boersema onlangs een 18 meter lange silo met transportschroef.

Boersema PC investeert in naaimachine

Boersema PC (Producten en Componenten) in Huizen heeft geïnvesteerd in een nieuwe naaimachine voor de productie van laadslangen voor beladingsbalgen.