Ga naar hoofdinhoud

Vlint

Dit bedrijf is lid van de Machevo & Bulk Vereniging

 

Vlint: voor een zuiver klimaat en proces

Vlint is specialist in solids handling, filtratie, reconditionering en luchtverdeling. Wij gaan door waar anderen stoppen.  Dit is onze 360º-aanpak. Vlint is  actief in de volle breedte van de procesindustrie. Enkele belangrijke sectoren hierin zijn stortgoed verwerkende bedrijven (solids handling), de chemische industrie, de voedingsmiddelenindustrie en energiecentrales.

Solids handling

Onze experts leveren veel producten en diensten voor onder meer asfaltcentrales, non ferro- en metaalbedrijven, de kunstmestsector en cement-, gips- en kalkproducenten. Wij kunnen de uitdagingen aan; of het nu gaat om zeer hoge temperaturen, elektrostatische oplading, toxische gassen of abrasieve stoffen. Vlint zorgt voor robuuste, veilige, efficiënte en slijtvaste oplossingen. Zo omvat ons  leveringsprogramma  alle mogelijke filtermedia, industriële slangen en manchetten, in alle denkbare formaten en kwaliteiten.

Dust Suppresion Hopper (DSH)

Ook is Vlint bekend van Dust Suppresion Hopper (DSH). Deze bestaat uit een conus met een afsluiter, die middels een verensysteem is gesloten. Zodra de hoeveelheid materiaal in de hopper een bepaalde massa overschrijdt, opent de conus en stroomt het materiaal uit. De conus convergeert de materiaalstroom uit de hopper tot een compacte kolom waaruit nauwelijks stof ontsnapt.

Chemische industrie

De grondstoffen en producten in de (fijn)chemische en farmaceutische industrie zijn vaak kostbaar. Aan de zuiverheid ervan worden hoge eisen gesteld. Dat geldt ook voor  stofemissies, in het bijzonder als daarbij de gezondheid en het milieu in het geding zijn. Het zeer brede assortiment voorziet ook bij uitzonderlijke omstandigheden in passende oplossingen. Denk aan filtermedia voor chemisch agressieve, vluchtige of explosieve stoffen, maar ook aan pulsejet gereinigde ontstoffingssystemen.

Voedingsmiddelenindustrie

Bij de verwerking van voedingsmiddelen is het essentieel dat installatiedelen en filters inert zijn. Zo mag filterweefsel onder geen beding in het product terecht komen en moeten verbindingsstukken zoals manchetten absoluut stofdicht zijn. Stofbronnen dienen efficiënt en veilig te worden afgezogen. Vlint levert hiervoor een scala aan food-grade producten en systemen, geschikt voor  Cleaning In Place (CIP) en conform de Atex-voorschriften.

BFM fittingen

BFM fittingen zijn innovatieve mancettten voor een schoon, veilig en efficiënt productieproces. De ‘snap-in’ flexibele connectoren waarborgen een stof- en lekvrije verbinding. Ze zijn bij uitstek geschikt in veeleisende kwaliteits- en veiligheidsprogramma’s van de food, feed, farma en chemische industrie. De BFM fittingen zijn leverbaar in diverse uitvoeringen, onder meer voor voedselveilige, CIP, vacuüm en Atex-toepassingen. De hygiënische connectoren zijn gemakkelijk en zonder gereedschap te plaatsen.

Energiecentrales

Biomassa-, kolen- en -afvalverbrandingcentrales maken gebruik van zeer uiteenlopende grondstoffen die bepalend zijn voor de producten en technieken die nodig zijn om stofemissies te reduceren. Op basis van jarenlange ervaring adviseert Vlint afhankelijk van de aard van de rookgassen of dampen de juiste soorten filtermedia en finishes. Vergrote filteroppervlakken waarborgen een effectieve stofafscheiding waarbij ook zeer fijne stofdeeltjes worden verwijderd.

Advies

Wij ondersteunen u bij het selecteren van de juiste filters en denken mee over de afstelling van ontstoffingsinstallaties. Zo waarborgen wij dat u de gestelde veiligheids- en kwaliteitsnormen haalt, de standtijd van filters verlengt, op kosten bespaart en emissies terugdringt. Wij maken onze producten en systemen veelal in eigen beheer en op maat, toegesneden op uw toepassing. Dit is onze 360º-aanpak.

 

 

Bezoekadres

Minervaweg 99
8239DL LELYSTAD

Telefoonnummer
088-8877111

Faxnummer
088-8877110

E-mailadres
[email protected]

Website
https://vlint.nl

Lekdicht BFM Big Bag-manchet van Vlint

Vlint presenteert de BFM Big Bag-manchet voor een 100% lekdichte verbinding bij het vullen van bigbags. De opblaasbare manchet kan…

Vlint BFM-fitting voor AkzoNobel

AkzoNobel Elotex in Geleen, producent van polymeerpoeders, heeft op advies van Vlint alle traditionele manchetten van haar machinepark vervangen door…

Vlint bewaakt luchtkwaliteit HEMA-bakkerij

Vlint voert het onderhoud uit van de luchtbehandelingskasten (LBK’s) en doet de filterwisselingen bij de centrale HEMA-bakkerij in Almere. Hiermee…

Vlint: maximale voedselveiligheid met foodgrade filters

In de voedingsindustrie is het van essentieel belang dat machinedelen en verbindingsstukken – en ook ontstoffingsfilters – niet reageren op…

Vlint ISO 9001:2015 gecertificeerd

Vlint (voorheen Nedfilter) is ISO 9001-2015 gecertificeerd. Imere van den Bosch, operationeel manager Vlint ontving het ISO 9001:2015-certificaat van Cees…