Ga naar hoofdinhoud

Revas en Meyland partners in machinebouw en onderhoud

Werkzaamheden aan een stortrechter

Revas Multiservice in Apeldoorn en Meyland in Adegem (België) zijn een partnerschap aangegaan om elkaars markten uit te breiden en te versterken. Beide machinebouwers zijn gelijksoortig in hun bedrijfsfilosofie, expertise en dienstverlening.

Revas Multiservice in Apeldoorn ontwerpt, bouwt en onderhoudt al sinds 1997 installaties en componenten voor de overslag, het interne transport en de verwerking van stortgoederen in tal van sectoren, waaronder de agro-, mengvoeder-, mineralen- en recycling-industrie. Ook Meyland is een machine- en installatiebouwer voor de procesindustrie met drie pijlers: ontwerpen, bouwen en onderhouden.

Klantspecifieke oplossingen

Het acht man sterke team van Revas Multiservice levert steeds klantspecifieke oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan keer- en aandrijftrommels, ventilatoren, opslagvaten, maalmolens en installatiedelen van elevatoren, ketting- en schroeftransporteurs. Alle machines en componenten – zowel in staal als RVS – worden volledig in eigen huis gefabriceerd; vanaf de engineering tot en met de inbedrijfstelling op locatie. Tot de opdrachtgevers behoren bedrijven zoals Muller Beltex maar ook producenten zoals Sonac, Navobi en Wellman Recycling.

Innovatie

Een van de kenmerken van Meyland is innovatiekracht. Het bedrijf introduceert binnenkort een nieuwe, stofvrije bandtransporteur: de Dust Free Conveyor (DFC). Dit gepatenteerde toestel combineert de voordelen van een conventionele bandtransporteur met die van een kettingtransporteur. Een andere installatie van Meyland is de restloze transportschroef. Deze transporteur kan zich volledig leeg draaien, zodat bij het wisselen van product geen contaminatie optreedt. Ook realiseert het bedrijf Industrie 4.0-oplossingen. Zo worden transportinstallaties voorzien van allerlei sensoren om de prestaties en de conditie van de apparatuur op afstand te monitoren en voorspellend onderhoud mogelijk te maken. Dit voorkomt onverwachte storingen en ongeplande stilstand.

Bedrijfsvermelding Revas

Zie ook: Meyland viert 50-jarig bestaan

Bedrijfsvermelding Meyland NV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.