Ga naar hoofdinhoud

Gericke zendvat met lage inbouwhoogte

Gericke heeft voor ‘dichte fase’ pneumatische transportsystemen een zendvat ontwikkeld dat slechts 660 mm hoog is. De PTA/PHF20 met een volume van 20 liter is ontworpen als een compacte, ruimtebesparende aandrijving voor een ‘dichte fase’ pneumatisch transportsysteem.

Dankzij de minimale bouwhoogte is het zendvat bij uitstek geschikt voor toepassing in transportsystemen onder bigbag-losstations of stoffilters. De voordelen van een ‘dichte fase’-transport ten opzichte van een vliegtransport zijn het productvriendelijke transport, de hoge capaciteit, het lage luchtverbruik en de geringe slijtage van de transportleidingen. Anders dan bij een pneumatisch vliegtransport zijn geen draaisluizen nodig met de daaraan verbonden nadelen van lekluchtverliezen, slijtage en product-attritie.

Transportcapaciteit
Het zendvat is voorzien van een niveaumelder en luchtregelaar. De transportcapaciteit van het systeem bedraagt, afhankelijk van de producteigenschappen, 1,5 m3/uur over afstanden tot 50 meter. In tandem-opstelling voor een continu pneumatisch transport zijn nog veel hogere capaciteiten mogelijk. Het ‘dichte fase’-profiel kan worden ingesteld als plug- of propstroom. De PTA/PHF is geschikt voor het transport van zowel fijne poeders als granulaten met een deeltjesgrootte tot 15 mm. Er zijn toepassingen gerealiseerd voor poeders met een stortgewicht van 0,1 kg/liter tot stalen kogeltjes met een stortgewicht van 5 kg/liter. Enkele concrete voorbeelden zijn het transport van zand, melkpoeder, noten, zout en staalgrit.

Uitvoeringen
Afhankelijk van de toepassing zijn hygiënische modellen leverbaar (voor bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie), maar ook slijtvaste en hittebestendige uitvoeringen voor abrasieve en/of hete materialen. Desgewenst kan het zendvat worden voorzien van een Atex-certificaat.  De PTA/PHF20 kan communiceren via interfaces zoals Ethernet / IP, Profibus DP, Profinet RT en Modbus/TCP.

Zie ook Accuraat en gelijkmatig doseren

Bedrijfsgegevens Gericke BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.