Ga naar hoofdinhoud

INADCO 3e keer op rij Innovator

    INADCO Moisture Measurement heeft met haar inzending voor de Proces Innovatie Prijs 2014 voor de 3e keer op rij de ‘Innovator’-status verworven.

    De eerste keer, in 2010, ging het om de Moisturemeter I. Dit is een volautomatische in-line en on-line vochtmeter geschikt voor bulkgoederen met een deeltjesgrootte van 0,1 tot 6 cm. Het apparaat verzamelt monstermateriaal uit een verticale productstroom in een cilinder van 20 liter. In deze gewogen cilinder wordt zowel de bulkdichtheid als het vochtgehalte gemeten. Na de metingen word het monster in de materiaalstroom teruggebracht.
    De tweede inzending, in 2012, betrof een mobiele vochtmeter om snel off-line de bulkdichtheid en het vochtgehalte te bepalen. Hierbij dient een operator de meetcilinder te vullen. De meetresultaten worden direct getoond op een bedienpaneel.
    De huidige, derde inzending betreft de Moisturemeter II en is het resultaat van 15 jaar ervaring in het meten van bulkgoederen. Het apparaat integreert vijf meetinstrumenten voor een complete, continue meting van materiaalstromen. Zo kan men behalve het vochtgehalte ook de massa-stroom, de volume-stroom en de water-stroom bepalen. Het systeem is ook geschikt voor materiaalstromen met deeltjes groter dan 6 cm. De Moisturemeter II is te zien tijdens Industrial Processing 2014 op stand 3.B020.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.