Ga naar hoofdinhoud

DMN-WESTINGHOUSE

DMN-WESTINGHOUSE biedt wereldwijd maatwerk in componenten voor de voedings-, dairy, plastic-, (petro) chemische, farmaceutische, mineralen-, energie en biomassa industrieën. Onze serie doseersluizen en wisselkleppen omvat een groot aantal universele componenten, geschikt voor vele toepassingen. We hebben daarnaast een aantal componenten voor specifieke industrieën of voor het transport van specifieke producten. Zo zijn in de farmaceutische industrie veelal strenge hygiënische eisen en/of lage capaciteiten aan de orde. De SAL compacte hygiënische doseersluis is speciaal ontwikkeld om aan deze eisen te voldoen. En met de opkomst van nieuwe industrieën hebben onze doseersluizen zichzelf bewezen als componenten die zeer geschikt zijn voor het verwerken van gerecycled plastic uit auto’s, groenteafval, etc.

Producten

DMN-WESTINGHOUSE ontwikkelt en produceert doseersluizen en wisselkleppen voor de stortgoedindustrie. De doseersluizen omvatten doorvalsluizen, doorblaassluizen, hygiënische en dairy sluizen (optioneel met geleidestangen), sluizen voor lichte toepassingen, stofsluizen en granulaatsluizen. De grootte van de inlaat varieert van 80 tot 500 mm met een capaciteit van 0,02 ltr/rev tot 230 ltr/rev. Om te voldoen aan specifieke eisen kunnen de sluizen geleverd worden in diverse materialen, zoals gietijzer, aluminium of roestvrijstaal. Indien nodig kunnen de sluizen voorzien worden van een speciale coating, zoals hard chroom, wolfram carbid, Teflon, nikkel of keramiek. De rotor en rotorbladen zijn eveneens leverbaar in diverse uitvoeringen.

Het uitgebreide aanbod aan wisselkleppen stelt de klant in staat om producten te divergeren of convergeren door middel van een flap, bal, slang of plug type wisselklep. Verder levert DMN ook multi-poort wisseleenheden, plugwissels voor drukloze systemen, alsmede vul- en ontluchtingseenheden. De wisselkleppen zijn beschikbaar in groottes die variëren van 38 tot 300 mm productielijngrootte.

Naast deze sluizen en kleppen levert DMN aanvullende componenten, zoals de originele Morris pijpkoppelingen, schuifafsluiters en over-/onderdrukventielen.

Productie

DMN heeft twee productiebedrijven, een in Noordwijkerhout, Nederland, en een in Altshausen, Duitsland. Deze zeer moderne productiebedrijven maken het mogelijk om een efficiënte voorraad te houden, alsmede een constante hoge kwaliteit en korte levertijden te garanderen. De fabriek in Nederland is gespecialiseerd in de fabricage van doseersluizen, de fabriek in Duitsland is gespecialiseerd in de fabricage van wisselkleppen. In 2007 heeft DMN haar productiecapaciteit aanzienlijk vergroot met de ingebruikname van een hypermodern bewerkingscentrum met geautomatiseerd voorraadsysteem waardoor 24/7 en deels onbemand geproduceerd kan worden.

Certificering

In 1992 heeft DMN het ISO 9002 certificaat behaald. Sinds 1995 is DMN ISO 9001 gecertificeerd voor het ontwerpen, fabriceren en verkopen van componenten voor toepassingen in pneumatische transportsystemen voor de stortgoedindustrie. Een aantal DMN componenten zijn geaccepteerd door de USDA (United States Department of Agriculture) voor het gebruik in dairy toepassingen, en/of goedgekeurd door de DMT (Deutsche Montan Technologie) voor explosiebestendigheid tot 10 bar en vlamdoorslagzekerheid in het geval van een klasse I stofexplosie. Daarnaast zijn de meeste DMN componenten goedgekeurd conform ATEX Directive 94/9/EG.

Mission statement

DMN-WESTINGHOUSE is een onafhankelijk Nederlands bedrijf zonder enige verwantschap met een systeembouwer. DMN biedt maatwerk in oplossingen voor de chemische, voedingsmiddelen-, plastic-, farmaceutische en cementindustrieën. Onze kernactiviteit is het ontwikkelen en produceren van componenten, geen systemen. DMN houdt vast aan deze strategie, omdat we geen concurrent willen zijn van onze belangrijkste klanten, zoals de systeembouwers.

Netwerk en service

DMN-WESTINGHOUSE producten worden wereldwijd gedistribueerd. Het afgelopen decennium is DMN continu gegroeid, met als resultaat eigen verkoop-kantoren in Nederland (hoofdkantoor), Frankrijk, Duitsland, UK , India en USA. Dit uitgebreide netwerk van dochterondernemingen, distributeurs en vertegenwoordigers garandeert een hoge servicegraad en ondersteuning over de gehele wereld.

Productinformatie en aanbiedingen

Dit bedrijf is lid van de Machevo & Bulk Vereniging

DMN Westinghouse

Bezoekadres

Gieterij 3
2211WC NOORDWIJKERHOUT
Nederland

Postadres

Postbus 6
2210AA
NOORDWIJKERHOUT

Telefoonnummer
0252-361 800

Faxnummer
0252-375 972

E-mailadres
[email protected]

Website
https://dmnwestinghouse.com/en/

Inside Sales Engineer

Al meer dan 45 jaar is DMN-WESTINGHOUSE de toonaangevende fabrikant van hoogwaardige doseersluizen en wisselkleppen. Wij bieden onze klanten de…

DMN-Westinghouse introduceert MZC-II sluis

De sluis is aan twee zijden te openen en creëert optimale condities voor hygiëne, veiligheid, functionaliteit en onderhoud.

Gesra voortaan onder DMN-vlag

Gesra Gerätebau GmbH, sinds 2002 een dochteronderneming van DMN-Westinghouse in Noordwijkerhout, heet voortaan DMN-Westinghouse Components. Met de naamswijziging wil DMN…

Sales director DMN-Westinghouse

Mario Janssen is per 1 mei 2020 aangesteld als sales director van DMN-Westinghouse. In deze functie is Mario Janssen verantwoordelijk…

LM Bulk Deense agent DMN

DMN Westinghouse heeft haar vertegenwoordiging in Denemarken toevertrouwd aan de Zweedse firma LM Bulk. DMN werkt al enkele jaren succesvol…

Enkelbuis plugwissel-serie uitgebreid

De SPTD enkelbuis plugwissel-serie van DMN WESTINGHOUSE (Solids Antwerpen stand B036) is uitgebreid met kleinere versies. Het apparaat was tot…

DMN benoemt account manager Benelux

Per 1 september 2018 is Rob van Zetten aangesteld bij DMN-WESTINGHOUSE in Noordwijkerhout als Senior Account Manager voor de Benelux….

DMN stelt service & maintenance-manager aan

Per 1 augustus 2018 is Mario Jasper bij DMN-WESTINGHOUSE in Noordwijkerhout toegetreden als Manager Service & Maintenance.

Rob Spierenburg met SSC van start

Rob Spierenburg, voormalig accountmanager bij DMN-Westinghouse en sales manager bij Leblansch Bulkhandling Equipment, is een eigen bedrijf gestart onder de naam Spierenburg Solids Components (SSC).

DMN hogedruk doseersluis zonder leklucht

DMN WESTINGHOUSE presenteert op Powtech (stand 1-427) een HP hogedruk doseersluis die leklucht de baas is.