Ga naar hoofdinhoud

Bascules Robbe vulstations voor DSM

Tekeningen van het vaste en mobiele octabin vulstation

DSM Specialty Compounds NV in Genk heeft wederom een beroep gedaan op  Bascules Robbe, opnieuw voor de realisatie van een vullijn. Ditmaal ging het om de levering van twee nieuwe, wegend opgestelde octabin vulstations.

De keuze van DSM Specialty Compounds NV voor Bascules Robbe uit Torhout (B) heeft te maken met de positieve ervaringen van het chemiebedrijf met deze specialist in weeg- en afvulsystemen. In 2016 heeft Bascules Robbe een octabin vulstation geïntegreerd in een geautomatiseerde vullijn. DSM was zeer tevreden over het ontwerp, de productie en de installatie van het systeem. Ook werd bij dit project de goede samenwerking hoog gewaardeerd.

Twee vulstations

Nu ging het om het ontwerp, de productie en installatie van twee nieuwe octabin vulstations; ditmaal echter niet als onderdeel van vullijnen met interne transportsystemen. De pallets met octabins worden met behulp van een vorkheftruck geplaatst en afgenomen. De wegend opgestelde stations zijn voorzien van een schaarlift, zodat octabins van verschillende hoogtes kunnen worden gevuld. Overigens is zoveel mogelijk aangesloten bij de technologie en bouwwijze van het vorige project. Dit draagt bij aan standaardisatie en een reductie van het aantal op voorraad te houden reservedelen, wat ook past in het contingency plan van DSM.

Bedrijfsvermelding Bascules Robbe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.