Ga naar hoofdinhoud

Intercontrol afvulskid voor IBC’s

Intercontrol afvulskid voor IBC’s

Intercontrol heeft voor een producent van industriële vloeistoffen een afvulskid ontworpen en gebouwd waarmee de eindproducten nauwkeurig worden afgevuld in IBC’s (Intermediate Bulk Containers).

Voorheen werden bij de wereldwijd actieve fabrikant kunststof vaten van 600 tot 1000 liter handmatig afgevuld. Eén werknemer moest daarbij een circa 20 kg wegende afvullans hanteren én het vulgewicht in de gaten houden, terwijl een tweede werknemer een afsluiter moest bedienen.

Autonome doseerinstallatie

Om de ergonomie en veiligheid van het afvulproces te verbeteren, is besloten een autonome doseerinstallatie in te zetten. Intercontrol ontwikkelde voor deze toepassing een afvulskid op maat. Met de mobiele doseerinstallatie kan men de eigenschappen van vloeistoffen meten en deze nauwkeurig, batchgewijs in IBC’s doseren. Ook is het mogelijk om verschillende vloeistoffen in één IBC samen te voegen tot een eindmengsel.

Twee vullijnen

De afvulskid beschikt over twee parallelle vullijnen, beide voorzien van een coriolis massaflowmeter, een batchcontroller en een 2-traps-regelventiel (met voorsluiting). Hiermee heeft men twee onafhankelijk van elkaar te bedienen vullijnen met snelkoppelingen voor slangen. Men dient slechts het gewenste afvulgewicht in te voeren en op de startknop te drukken.

Nauwkeurige dosering

Direct daarna openen de regelkleppen en wordt de pomp gestart. De flowmeter toont de gemeten waarden op een scherm. Zodra de IBC bijna is gevuld, vermindert de vloeistofstroom om een nauwkeurige dosering te bewerkstelligen.

Het vullen van een IBC

Zie ook Laser-niveaumeters voor vierkante silo’s

Bedrijfsgegevens Intercontrol Meet- en Regeltechniek BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.