Ga naar hoofdinhoud

SiccaDania optimaliseert sproeidrogers

Plaatsing van een warmtewisselaar voor energieterugwinning in bestaande droger

SiccaDania optimaliseert bestaande sproeidrogers in de procesindustrie. Deze installaties kenmerken zich door een groot energieverbruik en substantiële emissies. De optimalisatie verbetert de efficiëntie van de sproeidrogers, echter zonder in te boeten op productkwaliteit en -kwantiteit. SiccaDania heeft daarvoor diverse oplossingen in huis.

Een belangrijk deel van het portfolio van SiccaDania, bestaat uit spoeidrogers voor de voedingsmiddelenindustrie. Dit zijn complexe systemen, niet alleen door het grote aantal onderdelen, maar zeker ook door de aansturing ervan. Daarbij spelen variaties in samenstelling van de ‘natte’ toevoer  een rol, naast fluctuaties in utiliteiten zoals stoom, gas, water en perslucht. Kortom genoeg variabelen die van invloed zijn op het functioneren van de sproeidroger.

Sproeidrogers

Bestaande sproeidrogers zijn vaak decennia oud en missen meestal voorzieningen om het functioneren ervan voldoende inzichtelijk te krijgen. Veelal blijkt dat informatie over het ontwerp van het droogsysteem in de loop der jaren verloren is gegaan. Het is dan een uitdaging om te bepalen hoe een droger presteert op thema’s zoals:

  • Productkwaliteit en -kwantiteit
  • Stabiliteit
  • Emissies
  • Energieverbruik

Daarbij komt dat deze grootheden van invloed op elkaar zijn. Zo kan bijvoorbeeld een instabiel systeem of een trage besturing ten koste gaan van de productkwaliteit of aanleiding geven tot een verhoging van het energieverbruik en de emissiewaarden.

Lees het hele artikel

Zie ook: SiccaDania overgenomen door Invex Group

Bedrijfsvermelding SiccaDania

Zie ook Sproeidrogen, het principe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.