Ga naar hoofdinhoud

Airtechnic realiseert pneumatisch transport Driessen

Extrudaat gaat in het buffervat van de eerste pneumatische transportlijn (links). Voorts heeft Airtechnic Solutions de stofafzuiging gerealiseerd (rechts) van twee cyclonen van de tegenstroomkoeler.

Airtechnic Solutions heeft in opdracht van Driessen Food Extrusion, op basis van een bestaande vacuümblower, twee geïntegreerde pneumatische transportlijnen ontworpen en geleverd voor het contaminatievrije transport van hoogwaardige extrudaten.

Driessen Food Extrusion (DFE) in Deurne zet (gemengde) poedervormige grondstoffen om in halffabricaten voor de voedingsindustrie, of het nu gaat om  knapperige paneermelen voor een vegaburger of de smakelijke dragers van een energy-bar. Voor de uitbreiding en modernisering van de transportlijnen deed DFE een beroep op Airtechnic Solutions BV in Beek en Donk.

Pneumatische transportlijnen

“Driessen is al jaren een vaste klant van ons”, zegt Rob Smulders, mededirecteur bij Airtechnic Solutions. “Bij een uitvoerige evaluatie van de nieuwste uitbreiding bleek dat de voorkeur uitging naar pneumatische transportlijnen, met name gezien de lengte van het transport en vanwege de wens om contaminatie van het product uit te sluiten. We hebben vervolgens, op basis van de gevraagde capaciteit en de eigenschappen van de bestaande vacuümblower, twee zuigtransporten ontworpen en gebouwd. Beide lijnen brengen het product vanaf verschillende plaatsen naar één en dezelfde recipiënt.”

Meer over de pneumatische transportlijnen

Meer over Airtechnic Solutions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.