Ga naar hoofdinhoud

Gericke pneumatisch transport voor calciumcarbonaatšŸ“¹

Zendvat van pneumatich transportsysteem

Gericke heeft voor een producent van kleefstoffen en afdichtingsmiddelen een pneumatisch transportsysteem voor calciumcarbonaat gerealiseerd.

Het pneumatische transportsysteem transporteert over afstanden van 70 tot 130 meter diverse soorten calciumcarbonaat-poeders naar verschillende mengers. Naast vrijstromende poeders worden ook geprecipiteerde poeders verwerkt. Deze laatste, sub-micron calciumcarbonaat-poeders zijn cohesief en hebben slechte loopeigenschappen.

Gericke-testcentrum

Proeven in het Gericke-testcentrum toonden aan dat hiervoor het Gericke PulseFlow PTA-pneumatische transportsysteem het meest in aanmerking kwam. Dit dichte fase-systeem heeft het laagste gasverbruik per kilogram getransporteerd product en daarmee ook het laagste energieverbruik. Een drukvat zorgt voor langzaam bewegende productpluggen, aangedreven door een luchtstroom met een snelheid van 4 tot 12 m/s. Dit is veel langzamer dan dunne fase-systemen die werken met luchtsnelheden die gewoonlijk ver boven de 20 m/s liggen. Voor een gelijkmatige lediging van het drukvat wordt gebruik gemaakt van een fluĆÆdisatie-systeem. Dit voorkomt het ontstaan van ā€˜ratholesā€™ in het product en een haperende uitstroming.

Procesinstallatie

In de uiteindelijke procesinstallatie worden de diverse soorten calciumcarbonaat-poeders volgens het recept in een wegend opgesteld drukvat gebracht. Zodra het ingestelde gewicht is bereikt, vindt het transport naar de menger plaats. Alvorens het transportsysteem te stoppen en over te schakelen naar de volgende menger wordt de leiding doorgeblazen om hieruit residuen te verwijderen.

Zie ook Gericke pneumatisch transport voor batterijpoeders

Meer over Gericke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.