Ga naar hoofdinhoud

Gericke transportsysteem voor cacaopoeder

Drukvat voor pneumatisch transportsysteeem.

Het Gericke PulseFlow PTA pneumatisch transportsysteem is bij uitstek geschikt voor een betrouwbaar transport van slecht stromend cacaopoeder voor chocoladedranken.

Het ‘dichte fase’ systeem omvat een drukvat voor perslucht van doorgaans meer dan 4 barg. Hiermee wordt het cacaopoeder met een snelheid van ruim onder 10 m/s door de transportleiding gedrukt. Daarvoor is een slechts een relatief kleine hoeveelheid gecomprimeerde lucht nodig. De perslucht is gereinigd en veelal gedroogd met een vriesdroger tot een atmosferisch dauwpunt van ongeveer -20°C. Dit voorkomt dat het poeder vochtig wordt, klontert en zich in de leidingen nestelt. Het gesloten transportsysteem staat borg voor een voedselveilige verwerking van het cacaopoeder. Om bij zeer slecht stromende poeders te voorkomen dat in het drukvat kernstroming optreedt, kan Gericke dit vat voorzien van een fluïdisatie-systeem.

Gericke

De groepsmaatschappijen van Gericke hebben ruim 350 ervaren professionals in dienst en zijn gevestigd in Zwitserland, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk, de VS, Brazilië, Singapore, Indonesië, Maleisië, Thailand en China.

Zie ook Optimale poeder-handling met Gericke

Meer over Gericke BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.