Ga naar hoofdinhoud

LDL laadstraat voor De Heus Utrecht

De vijf bufferbunkers in het silogebouw

LDL Bulkhandling heeft met de bouw van een nieuwe laadstraat de silocapaciteit van De Heus Voeders in Utrecht flink uitgebreid. De laadstraat met tientallen nieuwe gereed productsilo’s vergroten de flexibiliteit en de efficiëntie van de bulkverlading.

De Heus Voeders in Utrecht speelt op de snel veranderende markt in met een ambitieus project om leveringen aan klanten duurzamer, efficiënter en flexibeler te maken. “Daarin tonen we aan vooruitstrevend te zijn en dicht op de markt te zitten”, zegt plant manager Kristiaan Bouman. “Zo is de nieuwe laadstraat ondergebracht in het silogebouw, om bij het vullen van de bulkwagens de stofuitstoot naar het milieu tot een minimum te beperken. Daarmee nemen we afscheid van open laadstraten. Een andere overweging voor de investering is het verkorten van de wachttijden van bulkwagens. Daarmee zijn vervoerders blij, maar ook de klanten.”

Efficiënter

“Bovendien zorgt het nieuwe siloblok ervoor dat onze productieprocessen efficiënter en zonder onderbrekingen kunnen doorlopen. We hoeven niet meer te wachten op het beschikbaar komen van een silo om gereed product op te slaan. Het assortiment voeders is sterk toegenomen, en daarmee ook de behoefte aan meer silo’s. Waar we vroeger werkten met silo’s van 150 ton zoeken we nu opslagcapaciteit voor veel kleinere partijen. Een voordeel van een groter aantal kleinere silo’s is ook dat ze makkelijker zijn leeg te draaien. Als één silo is geleegd, kan direct een volgende worden aangesproken. Bij gebruik van één grote silo is dat lastiger.”

Lees het hele artikel

Meer over LDL Bulkhandling BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.