Ga naar hoofdinhoud

Okoumé Multiplex

Okoumé houtsnippers

Wat is Okoumé Multiplex?

Okoumé Multiplex is een plaatsoort die gemaakt is van Okoumé hout. Dit plaatmateriaal wordt veel gebruikt voor buitentoepassingen, zoals voor toepassing als deurplaat of het bekleden van een gevel. Het voordeel is dat dit hout direct af te werken is in de gewenste kleur, waardoor je veel tijd en moeite bespaart!

Eigenschappen Okoumé Multiplex

Okoumé heeft een grote variatie in kleur. Dit komt vanwege de verschillende grondsoorten waar deze bomen op groeien. De kleur van de kern van deze houtsoort varieert van licht grijs roze tot rossig bruin. Het spint, het deel dat zich tussen de kern en de bast bevindt, heeft een grijswitte kleur. Een paar voordelen van Okoumé Multiplex zijn:

  • Het relatief lichte gewicht;
  • De fijne structuur;
  • De goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • De platen zijn watervast verlijmd.

Welke soorten Okoumé Multiplex zijn er?

Wanneer je Okoumé zoekt, dan zul je al snel merken dat er verschillende soorten platen te verkrijgen zijn. Neem bijvoorbeeld de Okoumé garantie Multiplex plaat. Dit is een Okoumé Multiplex deurplaat die voorzien is van een aluminiumplaat, ook wel bekend onder de naam Aluplex. Deze plaat is perfect als deurplaat in buitensituaties, omdat deze niet zal kromtrekken onder invloed van vocht. Ook zijn er gegronde en ongegronde Okoumé platen beschikbaar. Deze kan je ook buiten gebruiken. Bijvoorbeeld voor het bekleden van een gevel. Okoumé triplex is in grote mate bestand tegen vocht, maar het is wel aan te raden om de randen te behandelen met een randsealer. Zo bescherm je de randen tegen het indringen van vocht.

Okoumé bestellen bij Sleiderink

Nu je genoeg informatie hebt over Okoumé Multiplex is het tijd om te bestellen.
Dit kan je snel en voordelig bestellen via de website van Sleiderink.
Mocht je nog advies willen dan staan de productspecialisten van Sleiderink op werkdagen voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Bestel Okoumé Multiplex nu snel en voordelig op de website van Sleiderink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.