Ga naar hoofdinhoud

Aerzen whitepaper over energie-efficiency

Aerzen whitepaper over energie-efficiency

Aerzen Nederland BV, producent van blowers en compressoren, heeft een whitepaper gepubliceerd over de prestatieladder energiebesparing en de potentie van een duurzamer persluchtverbruik.

De auteur van het whitepaper ‘Hoe hoog staat u op de prestatieladder’ is ir. Siert Wiersema, adjunct-directeur van Aerzen Nederland. Hij presenteert het document op de vakbeurs Industrial Processing tijdens het seminar Energy Efficiency op woensdag 3 oktober in de Mission 2 Zaal van Jaarbeurs Utrecht.

Roadmap
Wiersema beschrijft op basis van het Energieakkoord en de Klimaatwet een roadmap naar een energie-efficiënte fabriek. Daarbij gaat hij in op de beperkte betekenis van de inzet van hernieuwbare energiebronnen en het toenemende belang van energiebesparing. “Als de industrie 10% energie weet te besparen, dan is dat het drievoudige van wat in 2017 uit hernieuwbare bronnen aan energie is opgewekt. Er liggen voor de procesindustrie nog volop kansen om 10% tot 30% op energie te besparen. Denk daarbij aan de Trias Energetica. Beperk het energieverbruik, zet waar mogelijk duurzame energie in en gebruik die energie vervolgens zo efficiënt mogelijk.”

Perslucht
Blowers en compressoren kunnen volgens Wiersema vaak een belangrijke bijdrage leveren aan energiebesparing in bedrijfsprocessen. “Er is de laatste jaren innovatieve technologie ontwikkeld, waardoor de kosten van persluchtproductie tot een minimum zijn teruggebracht. Het gaat daarbij om de optimale dimensionering van systemen, de inzet van de meest efficiënte machines, de toepassing van geavanceerde besturingen en het benutten van slimme mogelijkheden voor warmteterugwinning.”

Bedrijfsgegevens Aerzen Nederland BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.