Ga naar hoofdinhoud

KEMP : van plan tot productie

Kemp: van plan tot productie

Het motto van technisch adviesbureau KEMP B.V. is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. KEMP kan, als ervaren all-rounder in engineering, maintenance en projectmanagement, de klant in alle fasen bijstaan.

In haar 40-jarige geschiedenis heeft KEMP veel projecten begeleid, met name op het gebied van intern transport, handling, opslag en verpakking. Daarbij is te denken aan bijvoorbeeld afzaklijnen, maar ook aan bigbag-vulstations. Het scala aan behandelde producten varieert daarbij van antimoontrioxide en houtpellets tot aan droge mortel en nucleair afval. Soms betreft het grote projecten. In andere gevallen gaat om kleinere ingrepen en het vinden van een snelle en pragmatische oplossing. Steeds denkt KEMP mee met de mogelijkheden en wensen van de klant.

Silo-project

Een recent project van KEMP betreft een ingrijpende aanpassing van het productieproces bij Remix Droge Mortel in Hardenberg. Om het rendement van het proces te verbeteren, diende een silo direct boven een afzakmachine te worden geplaatst. In nauwe samenwerking met partnerfirma’s is eerst over het bestaande dak een vrijdragende staalconstructie gebouwd. Hierop is een 12 meter hoge silo met twee compartimenten geplaatst. Een van deze compartimenten heeft een systeem om segregatie van het product tegen te gaan. Tot de vulsystemen behoort een drie meter lange, roestvaststalen triltransporteur met aansluitend een bekerelevator met een reinigingsbodem. Daarnaast kan de silo ook met behulp van inblaasleidingen worden gevuld. Bovenop de silo is voor de huisvesting van de benodigde instrumentatie een geluidsgeïsoleerd compartiment gerealiseerd, om de omgeving zo min mogelijk te belasten. Het project is ondanks moeilijke weersomstandigheden en beperkende corona-maatregelen uitgevoerd binnen de aangegeven tijd en budget.

Zie ook: KEMP richt verpakkingsafdeling Omnicol in

Bedrijfsvermelding KEMP B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.