Ga naar hoofdinhoud

Metingen stickiness en aankoekgedrag poeders

Delft Solids Solutions BV heeft haar dienstverlening uitgebreid met rheologische metingen om de stickiness en het aankoekgedrag van poeders te onderzoeken.

Met behulp van een Anton Paar Rheometer kan het effect van de temperatuur en relatieve vochtigheid (RH) op het gedrag van poeders worden bestudeerd. De stickiness en het aankoekgedrag van poeders zijn sterk afhankelijk van omgevingsfactoren, niet alleen tijdens de fabricage maar ook bij de opslag, waarbij bovendien consolidatie een belangrijke factor kan zijn. Met rheologische metingen kunnen de optimale procescondities worden vastgesteld. Omgekeerd is te bepalen welke factoren in een bestaand proces verantwoordelijk zijn voor ongewenste poedereigenschappen bij sproeidrogen, mengen, malen of fluïdiseren.

Rheometer
De Anton Paar MCR 302 (Modular Compact Rheometer) van Delft Solids Solutions is een veelzijdig instrument met zowel een roterende als oscillerende modus. De modulariteit van het systeem maakt de integratie mogelijk van een groot aantal toepassingsspecifieke accessoires. De reometer werkt in overeenstemming met ASTM, DIN-, EN-, Ph. Eur.- en ISO-normen.

Bedrijfsgegevens Delft Solids Solutions BV

Zie ook Sproeidrogers en fluid bed drogers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.