Ga naar hoofdinhoud

Preventief Onderhoud 4.0 voor draaisluizen

Getunede draaisluis

Uptivalves, onderdeel van de Uptimise Group, houdt zich bezig met de installatie, het onderhoud en de revisie van draaisluizen en wisselkleppen. “Onze kracht is het optimaliseren en innoveren van industriële productieprocessen”, zegt Frederik Blancke, algemeen directeur van de Uptimise Group.

Dankzij de samenwerking tussen de verschillende bedrijven van de Uptimise Group kan men knowhow en oplossingen aanbieden vanuit een brede kijk op het onderhoudsproces. Zo wordt het aanbrengen van slijtvaste lagen, een specialisme van Durallco, ook toegepast bij de revisie van draaisluizen en wisselkleppen.

Maatwerk

Uptivalves levert klanten steeds maatwerk. Blancke: “We maken onder andere passtukken aan nieuwe sluizen, zodat die naadloos in een bestaande lijn kunnen worden ingebouwd. Maar ook voorzien we draaisluizen van slijtvaste lagen, waarmee ze optimaal bestand zijn tegen abrasieve stortgoederen. Naast slijtvaste lagen, zoals keramiek, kunnen we ook voedselveilige coatings aanbrengen. Een voorbeeld is teflon, dat voorkomt dat producten zich in een draaisluis of afsluiter aanhechten. Weer andere coatings voorkomen vonkvorming tussen metalen delen. Dit is vooral van belang om het risico van brand of een stofexplosie tot een minimum te reduceren.”

Preventief onderhoud

Dankzij de jarenlange ervaring van Uptivalves in de maintenance en procesindustrie heeft het bedrijf een goed begrip van de problematiek van klanten en kan men vanuit een breed referentiekader passende oplossingen aanbieden. “De service & maintenance-contracten met onze klanten richten zich daarbij op het voorkomen van storingen door preventief onderhoud”, aldus Blancke. “Afhankelijk van het slijtagebeeld van een installatie kunnen we een of meer inspecties per jaar verrichten. We geven duidelijk aan wat we inspecteren en brengen daarvan verslag uit, zodat klanten precies op de hoogte zijn van de conditie van hun installaties en de benodigde aanpassingen. Mochten tussentijds storingen optreden, dan zijn onze medewerkers 24/7 beschikbaar.”

Lees het hele artikel in Bulk 6, 2021

Bedrijfsvermelding Uptivalves

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.