Ga naar hoofdinhoud

Van Beek schroef-warmtewisselaar voor viskeuze producten

De Twister schroefwarmtewisselaar van Van Beek

Van Beek (IP stand 9B028) heeft een verticale schroefwarmtewisselaar voor het transport van viskeuze producten ontwikkeld. De installatie is voorgedragen voor de Proces Innovatie Prijs.

De ‘Twister’ schroefwarmtewisselaar is ontworpen in samenwerking met Kapp, specialisten in warmteoverdracht. De installatie is een alternatief voor bestaande geschraapte warmtewisselaars, die storings- en onderhoudsgevoelig zijn. De Twister is voorgedragen voor de Proces Innovatie Prijs van de Machevo & Bulk Vereniging. De innovatie betreft (1) het vergroten van het warmte-overdragend oppervlak zonder de machine aanzienlijk groter te maken, (2) het verlagen van de operationele kosten en (3) het verlagen van de storingsgevoeligheid.

De Twister bestaat uit een verwarmde of gekoelde binnenbuis die statisch in een dubbelwandige buitenmantel staat. De ruimte tussen de binnenbuis en buitenmantel wordt gevuld met het te verwarmen of te koelen product. Het product wordt door de installatie geperst (ongeveer 16 barg). Om te voorkomen dat het product aan zowel de binnenbuis als de buitenmantel aankleeft (met een warmte-isolerende vervuiling als gevolg), schraapt een asloze schroef het aanklevende materiaal af. Deze asloze schroef draait om de binnenbuis. De verblijftijd van het product kan worden geregeld op basis van het toerental en de draairichting van de schroef.

Bedrijfsgegevens Van Beek BV

Twister schroefwarmtewisselaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.