Ga naar hoofdinhoud

WinProcess presenteert BHS-reactor voor cellulose

In een en dezelfde reactor worden achtereenvolgens diverse processtappen uitgevoerd

WinProcess presenteert van BHS-Sonthofen Process Technology een reactor voor de productie van cellulosederivaten. In deze reactor kunnen de vele processtappen achtereenvolgens worden uitgevoerd.

Cellulose

De productie van cellulosederivaten omvat veel stappen, van de extractie van cellulose tot de homogenisering van het eindproduct. “Daarbij is elk cellulosederivaat weer anders”, zegt Martin Specht, Sales Manager bij BHS-Sonthofen Process Technology (onderdeel van BHS-Sonthofen GmbH). “Een van onze specialismen is de productie van methylcellulose en hydroxypropyl-methylcellulose. In de reactor voeren we geïntegreerde processen uit. Daarbij zijn het reageren, filtreren, mengen en drogen perfect op elkaar afgestemd. Voor klanten betekent het werken met één reactor minder interfaces en een optimaal resultaat.”

Farmacie

De farmaceutische industrie gebruikt cellulosederivaten onder meer als coating voor geneesmiddelen. Maar ze worden ook als stabilisatoren en emulgatoren toegevoegd aan consumptie-ijs en instant food-producten, om maar een paar toepassingen te noemen. Het zijn multifunctionele polymeren die bijvoorbeeld de waterafgifte van producten controleren, maar ook inzetbaar zijn als verdikkingsmiddel.

BHS-reactor

Sinds de overname van AVA eind 2018 heeft BHS-Sonthofen GmbH in Sonthofen (Duitsland) een compleet programma machines en installaties voor de productie van cellulosederivaten. De onderneming wordt vertegenwoordigd door WinProcess.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.